روش های گفتار درمانی در منزل

روش های گفتار درمانی در منزل

به کار بردن روش های گفتار درمانی در منزل کمک می کند تا درمان مشکلات گفتاری در کودکان و حتی بزرگسالان بهتر پیش رفته و تاثیر بخشی بهتری داشته باشد. اختلالات گفتاری شامل موارد متعددی می شوند. شاید راه های زیادی برای رفع این مشکلات به میان آمده باشد. اما هیچ یک به اندازه گفتار درمانی نمی توانند در درمان هرچه زودتر افراد موثر تر باشند. لازم است بدانید که خود گفتار درمانی نیز روش های مختلفی دارد که برخی از آن ها داخل کلینیک های توانبخشی توسط گفتار درمانگر قابل اجرا بوده و برخی از این روش ها نیز در منزل قابل انجام است.

می توان گفت که ترکیب گفتار درمانی در منزل و کلینیک بهترین راهیست که کمک می کند تا اختلالات گفتاری مختلف، در زمان کمتری حل شده و تاثیرات مثبتی داشته باشد. بسیار والدین برای درمان کودکان خود به دنبال بهترین روش های گفتار درمانی در خانه هستند. البته که این روش ها برای گفتار درمانی بزرگسال نیز قابل استفاده است. در ادامه به بررسی کامل این روش ها خواهیم پرداخت.

انواع اختلالات گفتاری که با گفتار درمانی حل می شوند !

پیش از بحث در مورد روش های گفتار درمانی در منزل، بهتر است در مورد اختلالات گفتاری که به واسطه گفتار درمانی قابل حل هستند، توضیح دهیم. همانطور که در ابتدای مطلب به این موضوع اشاره کردیم، مشکلات گفتاری در بزرگسالان یا کودکان شامل موارد مختلفی می شوند. هر یک از این مشکلات در گفتار درمانی به شکل به خصوصی قابل حل هستند.

از جمله انواع اختلالات گفتاری که می توان با گفتاردرمانی آن ها را حل کرد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اختلال تلفظی: این مورد شامل مشکلاتی شده که باعث تلفظ اشتباه هجاها می شود.
  • اختلال عدم تسلط در حرف زدن: مشکلاتی همانند لکنت زبان در این دسته بندی قرار می گیرند. به طور مثال افراد در زمان صحبت کردن روی یک کلمه خاص توقف داشته و مدام یک حرف را تکرار می کنند. همچنین در برخی اوقات تلفظ برخی کلمات برای آن ها بسیار طولانی می شود.
  • اختلال در صوت: یکی دیگر از مشکلاتی که با روش های گفتار درمانی قابل درمان است، مشکل در صورت می باشد. به این صورت که فرد بیمار نمی تواند میزان صوت صدای خود را در زمان حرف زدن، کنترل کند.
  • اختلالات گفتاری پذیرنده: زمانی که فرد نتواند به خوبی متوجه زبان گفتاری شود، دچار این مشکل شده که با گفتاردرمانی قابل درمان می باشد.
  • مشکلات بیانی: در صورتی که فرد نتواند هنگام حرف زدن به درستی کلمات را در کنار یکدیگر قرار دهد، دچار چنین مشکلی است.

بررسی روش های گفتار درمانی در منزل برای کودکان

روش های گفتار درمانی در منزل برای کودکان و بزرگسالان متفاوت است. در ادامه به بررسی تمرین های گفتار درمانی کودکان می پردازیم.

  1. با کودک واضح صحبت کنید: مهم ترین اصل برای درمان مشکلات گفتاری در کودکان، بیان واضح کلمات است. لازم است تا شما در زمان صحبت کردن با کودک خود آهسته و روشن صحبت کنید تا او طرز تلفظ کلمات درست را یاد بگیرد. همچنین هجی کردن کلمات و تقسیم آن به بخش های کوچک نیز تاثیر فوق العاده ای در روند درمان دارد.
  2. قرار دادن کودک در معرض کلمات مختلف: در مورد کوچک ترین موضوعات با کودک خود صحبت کنید. به طور مثال در مورد درست کردن ناهار، دیدن یک فیلم و... با او صحبت کنید. همچنین بهتر است در طول روز موسیقی هایی را پخش کرده و با کودک خود همخوانی کنید.
  3. کتابخوابی: یکی دیگر از بهترین روش های گفتار درمانی در منزل کودکان، کتاب خوانی است. بهتر است کتاب هایی را انتخاب کنید که برای کودکان جذاب باشد. این باعث شده تا آن ها مهارت شنیدن و حرف زدن را بهتر یاد بگیرند.

روش های گفتار درمانی بزرگسالان در منزل

تمرینات گفتار درمانی برای بزرگسالان یکسان بوده اما باید به نکاتی توجه کرد. این نکات عبارتند از:

مدیریت زمان: برای گفتار درمانی در منزل بهتر است حتما جدول زمان بندی را تهیه کرده و تمرینات را در زمان درست انجام دهید. این کار به تاثیر بخشی بیشتر درمان، کمک بسزایی می کند.

  1. تمرین در مکان مناسب: برای تمرینات گفتار درمانی در منزل، محیط مناسبی را در نظر بگیرید.
  2. افزایش تمرکز: برای انجام روش های گفتار درمان در منزل، باید تمرکز خود را افزایش داده و میزان حواس پرتی ها را کاهش دهید.
  3. داشتن همراه: وجود یک همراه در زمان گفتار درمانی کمک می کند تا تمرینات را به درستی و با انگیزه بهتری انجام دهید.
  4. هدف گذاری کنید: برای گفتاردرمانی هدف های کوچک را برای خود تعیین کرده و بعد از رسیدن به آن ها به خود جایزه بدهید.

جمع بندی روش های گفتار درمانی بزرگسالان در منزل

در اکثر اوقات انجام گفتار درمانی در منزل در کنار گفتار درمانی در کلینیک های توانبخشی می تواند تاثیر بسیار بیشتری داشته باشد. برای درمان مشکلات گفتاری در منزل روش های زیادی وجود دارد که ما در این مطلب به چند مورد از آن ها اشاره کردیم. برای دریافت خدمات گفتار درمانی می توانید به کلینیک کاردرمانی و گفتار درمانی نسیم مردانی مراجعه کنید.

آخرین مقالات
زمان برگشت تکلم در سکته مغزی

زمان برگشت تکلم در سکته مغزی

سکته مغزی یک عارضه بسیار خطرناک و آسیب پذیر است و می‌ تواند هم مشکلات جسمی و هم ذهنی را برای افراد به ارمغان آورد. افرادی که دچار سکته می ‌شوند، معمولاً در ماه‌ های ابتدایی برای برقراری ارتباط نمی‌توانند به ‌درستی صحبت کنند. 1403/09/28 | 09:31
تفاوت سکته مغزی و تشنج چیست ؟

تفاوت سکته مغزی و تشنج چیست ؟

تفاوت سکته مغزی و تشنج در تاثیراتی که روی بدن دارد، بسیار مشهود است. سکته مغزی هنگامی رخ می دهد که خون رسانی به مغز قطع شده و یا بسیار کند شود. 1403/09/28 | 09:23
گفتاردرمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی

گفتاردرمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی

گفتار درمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی از جمله خدمات درمانی بسیار مهمی بوده که می‌ تواند در روند بهبودحرف زدن این کودکان تأثیر بسزایی داشته باشد. 1403/09/23 | 03:07
تفاوت ام اس‌ با گیلن باره چیست ؟

تفاوت ام اس‌ با گیلن باره چیست ؟

این‌ که تفاوت ام اس‌ با گیلن باره چیست ؟ بسیار مهم است. چرا که اکثر افراد این دو نوع بیماری را با یکدیگر اشتباه می گیرند. بیماری مولتیپل ‌اسکلروزیس یا همان ام اس و گیلن باره هم با یکدیگر تفاوت داشته 1403/09/20 | 02:56
کاردرمانی برای گیلن باره

کاردرمانی برای گیلن باره

کاردرمانی برای گیلن باره می ‌تواند نقش بسیار مهمی را در بهبود بیماران مبتلا به این مشکل ایفا کند. به‌ طورکلی کاردرمانی جزء روش‌ های توانبخشی بوده که به ‌وفور جهت درمان گیلن باره مورد استفاده قرار می ‌گیرد 1403/09/16 | 04:41
اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی یکی از مشکلات گفتاری رایج در میان کودکان است. چنانچه کودک شما به این اختلال مبتلا شود، ممکن است در کارهایی همانند به‌ خاطر سپردن کلمات و یا گفتن جملات پیچیده دچار مشکلاتی شود. 1403/09/02 | 09:17

ارسال نظر

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود