اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی یکی از مشکلات گفتاری رایج در میان کودکان است. چنانچه کودک شما به این اختلال مبتلا شود، ممکن است در کارهایی همانند به‌ خاطر سپردن کلمات و یا گفتن جملات پیچیده دچار مشکلاتی شود. به‌ طور مثال یک کودک در سن ۵ سالگی با این نوع اختلال ممکن است بتواند در حد چند جمله‌ کوتاه ۲ الی ۳ کلمه‌ ای حرف‌های خود را بیان کند. همچنین در زمان پرسیدن سؤال از کودکان و افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، ممکن است که آن ‌ها نتوانند پاسخ درستی را ارائه دهند. این مشکل گفتاری معمولاً تنها به بیان فرد آسیب زده و هیچ ‌گونه تأثیری روی شنیدن،گوش دادن و یا خواندن نخواهد گذاشت، مگر در شرایطی که کودک علاوه ‌بر این اختلال با ناتوانی های دیگر نیز سروکار داشته و به آن‌ ها مبتلا شود.

 در ادامه این مطلب از سایت نسیم با ما همراه باشید تا درمورد این نوع اختلال گفتاری و بهترین روش درمان آن توضیحاتی را ارائه دهیم.

چه دلیلی سبب اختلال زبان بیانی می‌ شود؟

 به‌ طور کلی علت اختلال زبان بیانی تا به امروز به شکل دقیق شناخته نشده و معمولاً تا حد بسیار زیادی به میزان سطح هوش کودکان بستگی دارد. به‌ طور معمول  دلیل خاصی برای مشکل گفتاری وجود نداشته و ممکن است در برخی از اوقات ژنتیکی باشد. برخی از دلایل این مشکل عبارتند از:

  1. در موارد بسیار نادر نیز این اختلال گفتاری ناشی از آسیب به مغز و یا سوء تغذیه نیز خواهد بود.
  2. البته که مشکلاتی نظیر اختلال در شنوایی یا اوتیسم نیز ممکن است سبب ایجاد این اختلال شوند.
  3. همچنین این مشکلات باعث شده تا این اختلال به‌ مرور تشدید شود.
  4. لازم به ذکر است که چنانچه سیستم عصبی مرکزی بدن نیز دچار آسیب شود، احتمال دارد که این اختلال یا اختلالات دیگر همانند آفازی برای فرد به وجود بیاید.

اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

 اختلال زبانی چه علائمی دارد؟

 به ‌طور کلی این اختلال ممکن است با مشکلات زبانی خود را نشان دهد. نشانه‌های اختلال زبان بیانی معمولاً با مشکلاتی نظیر حافظه لغات محدود و عدم توانایی بیان جملات پیچیده محدود  می شود. به ‌طور مثال کودک شما ممکن است توانایی لازم را برای به‌خاطر سپردن کلماتی که تازه یاد گرفته است، نداشته باشد. همچنین تعداد واژگان استفاده ‌شده توسط کودک شما ممکن است در مقایسه با دیگر کودکان کم ‌تر باشد. فرزند شما ممکن است نتواند یک جمله‌ طولانی را بیان کرده و بخشی از کلمات را حذف کند.

همچنین ممکن است در اکثر اوقات برخی از آن ‌ها را با یکدیگر اشتباه  بگیرد. به‌ طور مثال به ‌جای بیان جمله من :خوردم"  بگوید من "خورم" ؛ کودکانی که به این اختلال زبانی دچار هستند، معمولاً از صداهای پرکننده نظیر" آه" یا "اوم" استفاده خواهند کرد. چرا که آن‌ ها قادر نیستند تا کلمات را به بهترین شکل بیان کنند.

بهترین راه‌ های گفتاری برای اختلال زبان بیانی

حال که به ‌طورکلی با نشانه ‌ها و دلایل این اختلال گفتاری آشنا شدید، بهتر است تا درمورد درمان آن‌ ها نیز صحبت کنیم. در واقع گزینه‌  های متفاوت و زیادی برای بهبود و درمان اختلال زبان بیانی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

گفتاردرمانی

کودکان بایستی برای توسعه مهارت زبانی خود بتواند اطلاعات را دریافت کرده، آن را درک کرده و درنهایت حفظ کنند. گفتار درمانی روی حفظ و تقویت هر ۳ مهارت بیشترین تمرکز را دارد. گفتار درمانگر می ‌تواند از روش‌ هایی مثل تکرار کلمات، تصاویر، مطالب خواندنی و سایر روش ‌ها و ابزارها به پرورش هرچه بیشتر مهارت‌های بیانی و ارتباطی کودک کمک کند.

مشاوره

کودکانی که در بیان دچار مشکل هستند، معمولاً حس ناامیدی و انزوا را خواهند داشت فرزند شما ممکن است با هم‌سن‌وسالان خود دعوا کند چراکه نمی ‌تواند به‌ خوبی و با حرف زدن به دیگران پاسخ بدهد. از این ‌رو مشاوره می ‌تواند به فرزند شما یاد بدهد که اگر در ارتباطات خود مشکل دارد، چگونه با این چالش روبرو شود.

اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

جمع بندی

در این مطلب به یکی از رایج‌ترین مشکلات گفتاری در کودکان پرداختیم. اختلال زبان بیانی جزء مشکلات رایج بوده که سبب عدم به ‌خاطر سپردن کلمات و عدم توانایی در استفاده از جملات پیچیده می ‌شود. این مشکل دلایل و علایم مختلفی دارد که در این مطلب به بررسی آن‌ ها پرداختیم. همچنین از بهترین روش ‌های درمانی، می ‌تواند گفتاردرمانی و مشاوره باشد که در بهبود بیان کودک تأثیر بسزایی دارند.

نشانه ها :
آخرین مقالات
اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی یکی از مشکلات گفتاری رایج در میان کودکان است. چنانچه کودک شما به این اختلال مبتلا شود، ممکن است در کارهایی همانند به‌ خاطر سپردن کلمات و یا گفتن جملات پیچیده دچار مشکلاتی شود. 1403/09/02 | 09:17
اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی

اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی

اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی از مشکل‌ ساز ترین بیماری ‌هایی بوده که می ‌تواند روی سلامت بدن و همچنین مهارت‌های گفتاری و زبانی تأثیر زیادی داشته باشد. 1403/09/02 | 09:07
انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

به طور کلی تارهای صوتی متشکل از بافت‌های عضلانی از جنس الاستیک هستند که در  کنار یکدیگر در بخش حنجره و بالای لوله تنفس نای قرار گرفته ‌اند. تار صوتی نیز نظیر سایر بافت‌ های بدن در معرض آسیب بوده و ممکن است دچار کشیدگی شوند. 1403/08/30 | 10:58
تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

ندول حنجره که معمولا به آن سرطان حنجره نیز گفته می شود، یکی از انواع سرطان حنجره بوده که به طور معمول که در بخش بالایی روده صوتی و یا حنجره پدیدار می ‌شود. 1403/08/25 | 01:56
چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

به طور کلی اختلالات گفتاری که شامل موارد متعددی هستند، هر یک دلیل مختص به خود را دارند. از این رو این سوال پیش می آید که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ 1403/08/19 | 12:23
درمان خانگی لکنت زبان

درمان خانگی لکنت زبان

به ‌طور کلی درمان خانگی لکنت زبان شامل موارد مختلفی است که هر یک می‌ توانند به ‌صورت مجزا در بهبود این مشکل گفتاری تأثیر داشته باشند 1403/08/15 | 12:50

ارسال نظر

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود