کاردرمانی بیماری ام اس

کاردرمانی بیماری ام اس

ام اس از بیماری های مزمن است که به طور مستقیم روی پوشش عصب های مغز تاثیر می گذارد. می توان گفت که این بیماری بسیار پیچیده است و باعث اختلال در عملکرد قسمتی از بدن می شود. برای درمان این بیماری خود ایمنی، بهترین روش، کار درمانی بیماری ام اس بوده  که می تواند به صورت چشمگیری در بهبود وضعیت بدنی بیمار، موثر باشد. در کاردرمانی تمریناتی انجام می شود که سبب افزایش قدرت بدنی بیماران خواهد شد. در ادامه به طور کامل در خصوص درمان بیماری ام اس می پردازیم.

در مراکز کار درمانی نسیم ، متخصصان با در نظر گرفتن شدت بیماری، وضعیت بدن، مشکلات حرکتی بیمار در حال حاضر و همچنین پیش بینی مشکلات دیگر در آینده، برنامه هایی را در نظر می گیرند. به طور کلی تمامی اقدامات کاردرمانی سبب شده تا بیماران به استقلال کافی برسد. همچنین انجام تمرینات مخصوص کمک کند تا توانایی بخش آسیب دیده بدن، به حداکثر برسد. براساس شواهدی که وجود دارد، ورزش متناسب با بیماری ام اس می تواند تاثیر چشمگیری در سلامتی هرچه بیشتر افراد مبتلا داشته باشد. در صورتی که به خدمات کار درمانی برای این بیماری نیاز دارید، بهتر است در این زمینه اطلاعات کاملی داشته باشید.

چه زمانی برای کار درمانی بیماری ام اس مناسب است؟

شاید تا چند سال اخیر، کار درمانی برای ام اس پس از گذشت زمان زیادی آغاز می شد. اما در حال حاضر با تکنیک های جدید و وجود منابع معتبر، کاردرمانی می تواند از همان ابتدای بیماری شروع شده و برای پیشگیری از حملات ام اس نیز بسیار موثر باشد. به عبارت دیگر اقدام سریع درمان برای MS کمک می کند تا بیماری پیشرفت نکند و در نهایت آسیب کمتری به عصب ها وارد می شود. به همین خاطر نیز پیشنهاد می شود حتما کاردرمانی را برای بیماری ام اس را جدی بگیرید و هرچه سریع تر برای آن اقدام کنید.

در آغاز بیماری بهتر است افراد مبتلا با کاردرمانگر ها به صورت حضوری یا تلفنی مشورت کنند و به طور کامل در مورد شرایط بدنی خود توضیح دهند. همچنین می توانند برای انجام هر یک از تمرینات، از کاردرمانگر راهنمایی بخواهند.

کار درمانی برای ام اس  چگونه انجام می شود؟

همان طور که در ابتدای مطلب گفتیم، کاردرمانی برای بیماری ام اس بسیار مهم و ضروری است که کمک می کند تا افراد مبتلا بتوانند در کنار این بیماری، به راحتی به زندگی روزمره خود پرداخته و استقلال کافی داشته باشند. در واقع کار درمانگراها با استفاده از روش هایی به خصوصی در تلاشند تا قدرت بدنی اولیه بیمار را بازگردانند و سبب هماهنگی بین بخش های مختلف بدن شوند. زیرا بیماری ام اس  تاثیر مخربی روی عصب های بدن دارد.

در کاردرمانی تمامی فعالیت لازم دسته بندی شده اند. به طور معمول یک کاردمانگر و یک فیزیوتراپیست با در نظر داشتن شرایط بیمار، تمرین هایی را مشخص می کنند تا بیماران بتوانند آن ها را به راحتی انجام دهند.

مشکلات رایج بیماری ام اس

لازم است بدانید که بیماری ام اس روی هر یک از افراد مبتلا به شکل های متفاوتی تاثیر می گذارد. اما این بیماری به طور کلی شامل یکسری مشکلات رایج است که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش تحرک: در برخی اوقات بیمار برای حرکت به ویلچر نیاز دارد.
  • مشکلات حرکتی: فرد مبتلا برای حرکاتی همانند نشستن و برخاستن یا تکان دادن دست و پا دچار مشکل می شود.
  • سختی بالا و پایین رفتن از پله ها
  • کاهش مدت زمان ایستادن برای انجام کارهای روزمره
  • خستگی شدید
  • در حقیقت کاردرمانی به کاهش و جلوگیری از تشدید مشکلات فوق، کمک بسزایی می کند.

اهداف کاردرمانی برای بیماری ام اس

در حقیقت کاردرمانی برای ام اس با اهداف زیر برای افراد مبتلا انجام می شود:

  • کمک به قدرت مفاصل و تحرک بیشتر
  • کمک به افزایش مهارت دستی
  • افزایش استقلال بدنی بیمار برای انجام کارهای روزمره
  • کاهش درد بدن
  • جلوگیری ناتوانی بدن در مراحل بعدی بیماری ام اس
  • کنترل و بهبود درد
  • جلوگیری از پیشرفت بیماری
  • افزایش تعادل بدن
  • کاهش استرس و بهبود روحیه بیمار

سخن پایانی

کاردرمانی برای بیماری ام اس بسیار مهم است. این بیماری تاثیرات زیادی را روی بدن افراد به جا می گذارد و که زندگی روزمره آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. در حقیقت بیماری ام اس درمان قطعی ندارد. اما کار درمانی باعث شده تا بیماران بتوانند استقلال کافی را در زندگی داشته و رفته رفته شرایط بدنی آن ها بهبود پیدا کند. به همین خاطر نیز  افراد مبتلا برای شروع این نوع درمان نباید لحظه ای را از دست بدهند. در کاردرمانی یکسری فعالیت ها توسط افراد متخصص تعیین می شود که تاثیر فوق العاده ای در بهبود بیماری خواهد داشت.

آخرین مقالات
انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

به طور کلی تارهای صوتی متشکل از بافت‌های عضلانی از جنس الاستیک هستند که در  کنار یکدیگر در بخش حنجره و بالای لوله تنفس نای قرار گرفته ‌اند. تار صوتی نیز نظیر سایر بافت‌ های بدن در معرض آسیب بوده و ممکن است دچار کشیدگی شوند. 1403/08/30 | 10:58
تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

ندول حنجره که معمولا به آن سرطان حنجره نیز گفته می شود، یکی از انواع سرطان حنجره بوده که به طور معمول که در بخش بالایی روده صوتی و یا حنجره پدیدار می ‌شود. 1403/08/25 | 01:56
چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

به طور کلی اختلالات گفتاری که شامل موارد متعددی هستند، هر یک دلیل مختص به خود را دارند. از این رو این سوال پیش می آید که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ 1403/08/19 | 12:23
درمان خانگی لکنت زبان

درمان خانگی لکنت زبان

به ‌طور کلی درمان خانگی لکنت زبان شامل موارد مختلفی است که هر یک می‌ توانند به ‌صورت مجزا در بهبود این مشکل گفتاری تأثیر داشته باشند 1403/08/15 | 12:50
لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله

لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله

یکی از معضلات والدین در رابطه با رشد گفتاری فرزند خود، لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله است. 1403/08/06 | 11:51
تمرینات کاردرمانی سکته مغزی

تمرینات کاردرمانی سکته مغزی

به طور کلی سکته مغزی از جمله عارضه هایی است که مشکلات جسمی و عدم تعادل را برای افراد به همراه خواهد داشت. 1403/08/02 | 10:04

ارسال نظر

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود