اوتیسم یکی از اختلالات رشدی عصبی بوده که علائم مختلفی دارد. در واقع اطلاع از معیارهای تشخیص اوتیسم می تواند در درمان هر چه بهتر و سریع تر این بیماری تاثیر بسزایی داشته باشد. برای تشخیص این بیماری روش های مختلفی وجود دارد. البته که تشخیص اوتیسم رده سنی نیز دارد. در برخی اوقات این مشکل تا بزرگسالی مشخص نشده و مشکلات متعددی را برای افراد به وجود خواهد آورد. در حقیقت اوتیسم با نشانه های متفاوتی در هر یک از افراد قابل تشخیص است. اما معیارهایی وجود دارد که می توان با توجه به آن ها خیلی بهتر این اختلال را تشخیص داد. در ادامه این مطلب از کلینیک نسیم با ما همراه باشید تا در خصوص این معیارها برای تشخیص ASD توضیحاتی را بیان کنیم.
تشخیص اوتیسم می تواند از راه های گوناگونی انجام شود. به طور مثال می توان با گرفتن یکسری تست ها از بیماران، متوجه اختلال اوتیسم و شدت آن شد. از جمله این تست ها می توان به تست گارس یا گارز 3 اشاره کرد که با سوالات مختلفی که دارد، می تواند وجود مشکل ASD و میزان شدت آن را بسنجد. در کلینیک های توانبخشی این تست و روش های دیگر به شکل تخصصی و اصولی توسط متخصصین این رشته انجام شده تا بتوان هرچه سریعتر روند درمان را آغاز کرد.
پیش از صحبت در مورد معیارهای اوتیسم، بهتر است با برخی نشانه های مشترکی که معمولا در همه بیماران اوتیسم مشاهده می شوند، آشنا شوید. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
حتما بخوانید : رفتار درمانی کودکان اوتیسم
به طور کلی می توان گفت که دو معیار برای تشخیص اختلال اوتیسم یا همان ASD وجود دارد. هر یک از این دو معیار نیز شامل موارد مختلفی می شود. براساس راهنمای تشخیص و آماری اختلالات روانی، معیار های تشخیص اوتیسم عبارتند از:
می توان گفت اولین و مهم ترین معیاری که برای تشخیص اوتیسم به آن توجه می شود، مشکل در تعامل و برقراری ارتباط است. مشکلات ارتباطی شامل موارد مختلفی شده که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از جمله دیگر معیارهای مهم برای تشخیص اوتیسم می توان به رفتار و علایق تکراری اشاره کرد. در واقع افراد مبتلا به اوتیسم روی یکسری رفتار ها و عادت ها، تمرکز وسواسی داشته و آن ها را به صورت مکرر انجام می دهند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای تشخیص ASD، فرد باید حداقل در دو حوزه از این پنج حوزه علائم داشته باشد. شدت علائم نیز باید به حدی باشد که در عملکرد فرد در مدرسه، کار و.... تداخل ایجاد کند.
افراد مبتلا به ASD ممکن است دارای ویژگی های زیر نیز باشند:
حتما بخوانید : برای درمان اوتیسم چه باید کرد ؟
در این مطلب به معیارهای مهم تشخیص اوتیسم پرداختیم. اوتیسم یکی از اختلالات رشدی عصبی بوده که به طور مستقیم در تعامل و برقراری ارتباط با دیگران موثر است. از جمله بهترین راه های درمانی برای بهبود بیماران اوتیسم می توان به کاردرمانی و گفتار درمانی اشاره کرد که در مجموعه نسیم این خدمات به صورت تخصصی ارائه می شود.
طراحی سایت توسط دودکو