لکنت مادرزادی چیست؟

لکنت زبان مادرزادی چیست؟ به ‌طور کلی تصور اکثر افراد این است که لکنت زبان همیشه مادر زادی بوده و هیچ دلیل دیگری ندارد. اما این مشکل نوعی اختلال روانی گفتاری بوده که سبب بیان سخت کلمات می شود. ایجاد اختلال در گفتار کودکان از سنین 2 الی 5 سالگی آغاز می ‌شود. همچنین در شرایط خاص بروز این مشکل گفتاری در کودکان با آغاز مراحل یادگیری زبان ایجاد می ‌شود. در واقع می ‌توان گفت چنین شرایطی به ‌لحاظ ویژگی‌ های عاطفی و سازگاری و اجتماعی نیز سبب بروز لکنت خواهد شد. لازم به ذکر است که این حالت بیشتر برای کودکانی رخ داده که مستعد اختلال لکنت زبان باشند. می‌توان گفت این مشکل گفتاری در زمان بلوغ نیز ممکن است خود را نشان ‌دهد. در هر صورت لکنت زبان مادرزادی نوعی لکنت زبان بوده که مهم ‌ترین علت ایجاد آن عوامل محیط زیستی می ‌باشد. در ادامه این مطلب از سایت نسیم با ما همراه باشید تا در این زمینه بیشتر توضیح دهیم.

 عوامل تأثیرگذار در ایجاد لکنت زبان مادرزادی

به ‌طور کلی ممکن است لکنت زبان مادرزادی  با عوامل محیط زیستی ارتباط داشته باشد. دلایل بروز این نوع مشکلات گفتاری در کودکان به علت مشکلات ژنتیکی و محیطی می‌ باشد. براساس گفته پژوهشگران بروز لکنت زبان یک علت واحد نداشته و دارای دلایل متعددی است. برخی اوقات لکنت به‌ علت نارسایی و اختلال دستگاه‌ های عصبی صورت می ‌گیرد. ازسوی دیگر ممکن است به ‌دلیل وجود ناهنجاری ‌های خفیف فیزیولوژیکی مشکل گفتاری به شکل مادرزادی برای کودکان به وجود بیاید.  کلیه عوامل زیستی که به آن‌ ها عوامل مادر زادی نیز گفته می ‌شود، یکی از مهم ‌ترین موارد موثر در ایجاد اختلال لکنت زبان هستند. همچنین موارد وراثتی نیز  باعث انتقال نسل به نسل این اختلال گفتاری می شود.

 در چه زمانی لکنت زبان مادرزادی است؟

دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که لکنت زبان مادرزادی ممکن است به ‌دلیل عوامل مختلف و مکانیزم ‌های مربوط به آن صورت گیرد. به این صورت که افراد در زمان تولد یا زمان نزدیک به تولد دچار ضربه بدنی یا سایکولوژی می ‌شوند. عوامل زیستی و وراثتی نیز می ‌تواند یکی از دلایل مهم برای ایجاد این اختلال گفتار در کودکان باشد. کسانی که در اعضای خانواده خود دارای افراد مبتلا به لکنت زبان هستند احتمال این ‌که فرزند آن‌ها نیز به این مشکل به‌ صورت مادرزادی دچار شود، وجود دارد.

علاوه ‌بر دو مورد بالا یکی دیگر از علل بروز لکنت زبان مادرزاد ضربه‌ های بدنی است. برای اجرای روش‌ های اصلاح و درمان این اختلال لازم است تا اصلی ترین دلیل آن را مورد بررسی قرار داد.

 در چه زمانی لکنت زبان مادرزادی است؟
در چه زمانی لکنت زبان مادرزادی است؟

 روش‌های درمان لکنت زبان مادرزادی

برای درمان لکنت زبان مادرزادی درمان ‌های متفاوتی وجود دارد که ازجمله بهترین و مؤثرترین آن ‌ها می‌توان به گفتاردرمانی اشاره کرد. متخصص گفتاردرمانی با توجه به نوع و شدت لکنت می ‌تواند بهترین برنامه‌ درمانی را در نظر بگیرد. او در ابتدا به طور کامل وضعیت گفتاری کودک و شدت لکنت را مورد ارزیابی قرار می دهد و سپس از تمرینات و روش های موثر به صورت اختصاصی استفاده می کند. در برخی اوقات نیز برای رفع این مشکل به دارو درمانی نیاز است.  ازاین ‌رو بهتر بوده که برای بهبود این مشکل در کودکان به مراکز توانبخشی و گفتار درمانی مراجعه کنید.

 تفاوت لکنت زبان مادرزادی با لکنت  حادثه ‌ای

لکنت زبان از جمله مشکلات گفتاری رایج در میان کودکان بوده که علل متفاوتی دارد. به ‌طورکلی این مشکل گفتاری می ‌تواند در دو نوع مادرزادی یا حادثه‌ ای باشد. در برخی اوقات کودک به‌ دلیل وجود مشکلات ژنتیکی دچار لکنت مادرزادی خواهد شد. از جمله اختلالاتی که سبب ایجاد مشکل گفتاری می شود، می ‌توان به فلج مغزی، تأخیر در رشد و آسیب به مغز اشاره کرد. البته عوامل ژنتیکی نیز در این ‌باره تأثیر دارد. اما لکنت زبان حادثه ‌ای در مواقعی همانند ایجاد شوک ناگهانی، ترس بسیار زیاد، استرس، تصادف، سکته مغزی و مرگ عزیزان برای افراد به وجود می ‌آید و این می‌تواند مهمترین ‌تفاوت میان لکنت زبان حادثه ‌ای و مادرزادی باشد.

جمع ‌بندی

به ‌طور کلی برای ایجاد لکنت زبان دلایل زیادی وجود دارد. در برخی اوقات این مشکل مادرزادی بوده و به‌ دلیل عوامل زیستی، ژنتیکی یا وجود بیماری‌ های مادرزادی به وجود می‌ آید. اما لکنت زبان نوعی اختلال گفتاری بوده که می ‌توان با روش‌ های نظیر گفتاردرمانی آن را بهبود بخشید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *