کاردرمانی برای ایستادن کودک بسیار موثر است. چرا که این روش درمانی متشکل از روش ها و تکنیک هایی بوده که به منظور تقویت مهارت های حرکتی کودک عمل می کند. ایستادن یکی از مهم ترین بخش های رشد و تکامل حرکتی کودک بوده که معمولا پس از مرحله چهار دست و پا رفتن اتفاق می افتد. به طور معمول زمان ایستادن کودک در پایان 9 ماهگی رخ می دهد. اما در صورتی که کسب این مهارت در این بازه سنی توسط کودک به تعویق بیفتد، لازم است تا کودک توسط کاردرمانگر بررسی شود. چرا که ایجاد تاخیر در رشد کودک می تواند دلایل مختلفی باشد. در ادامه این مطلب از سایت نسیم با ما همراه باشید تا در مورد دلایل تاخیر در ایستادن کودکان و تاثیرات کاردرمانی روی آن ها توضیحاتی را بیان کنیم.
به طور کلی کاردرمانی یکی از شاخه های توانبخشی بوده که در آن روش و تمرینات بی شماری برای حل مشکلات جسمی و ذهنی وجود دارد. این روش درمانی کمک کرده تا افراد بتوانند با وجود محدودیت هایی که دارند، رفته رفته توانایی بیشتری را کسب کرده و به استقلال کافی برسند. کاردرمانی کودکان می تواند بنا به دلایل مختلفی انجام شود که از جمله آن ها می توان به کمک به ایستادن و راه رفتن کودک اشاره کرد.
پیش از این که در مورد کاردرمانی برای ایستادن کودک صحبت کنیم، بهتر است با عوامل موثر در راه رفتن کودک آشنا شوید. همانطور که در ابتدای مطلب نیز گفته شد، ایستادن یکی از مهم ترین مراحل رشد حرکتی کودک بوده و پیش زمینه ای برای راه رفتن او به حساب می آید. کودک با تکیه دادن دست خود روی اشیا مختلف شروع به ایستادن کرده و سپس با انتقال وزن خود روی پاها به مرور شروع به راه رفتن می کند. تاخیر در این مرحله برای والدین قطعا نگران کننده خواهد بود. مهم ترین عوامل موثر برا ایستادن کودکان عبارتند از:
این موارد مهم ترین عوامل موثر در توانایی ایستادن کودک هستند و عدم هر یک از آن ها باعث شده تا کودک نتواند قادر به انجام این حرکت باشد. در چنین شرایطی اهمیت کاردرمانی ایستادن کودک مشخص می شود.
کار درمانی برای چهار دست و پا راه رفتن کودک
در میان علل مختلفی که برای عدم ایستادن کودک در زمان درست وجود دارد، می توان به مشکلات ژنتیکی اشاره کرد. اما دلایل دیگری نیز وجود دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از:
این موارد علل رایج تاخیر در این مرحله بوده و قطعا کودک به کاردرمانی برای ایستادن نیاز خواهد داشت. کاردرمانی کمک می کند تا کودکان با داشتن چنین مشکلاتی توانایی لازم را برای ایستادن و حرکت کسب کرده و بهتر به زندگی خود ادامه دهند.
می توان گفت کودکانی که از بدو تولد و به صورت مادرزادی دارای مشکلات و معلولیت جسمی هستند، به خدمات کاردرمانی برای ایستادن کودک نیاز خواهند داشت. مهم ترین علائم کودکانی که به این روش درمانی نیاز دارند، عبارتند از:
کاردرمانی برای ایستادن کودک با روش ها و تمریناتی که دارد، باعث شده تا کودک رفته رفته توانایی لازم را برای راه رفتن و ایستادن به دست آورد. در صورتی که کاردرمانگر متخصص و مجرب باشد، می تواند با انتخاب هوشمندانه این تکنیک و تمرینات طی مدت زمان خاصی، تاثیر مثبتی را در رشد حرکتی کودک و کسب مهارت ایستادن داشته باشد. مهم ترین تمرینات کاردرمانی جهت ایستادن کودکان عبارتند از:
کاردرمانی در سنجش پیش از مدرسه
در این مطلب به بررسی کاردرمانی برای ایستادن کودک پرداختیم. چرا که ایستادن یکی از مهم ترین مراحل رشد حرکتی کودک بوده و پیش زمینه ای برای کسب توانایی راه رفتن او به حساب می آید. اما این حرکت ممکن است در برخی کودکان به تعویق افتاده و نیاز به کاردرمانی باشد.
طراحی سایت توسط دودکو