بیماری پارکینسون یکی از انواع بیماری های پیش رونده بوده که به سیستم عصبی مربوط می شود. در واقع نشانه های این بیماری به تدریج خود را نشان می دهند. در برخی اوقات ممکن است نشانه های این بیماری تا حدی کم و جزئی باشد که افراد به سختی متوجه آن شوند. این بیماری موجب سفتی بدن شده و باعث شده تا اندام های مختلف بدن مدام لرزش داشته باشند. پارکینسون به مرور در تعادل و راه رفتن نیز تاثیرات مخربی را به جای می گذارد. هر چه قدر که از این بیماری بگذرد، علائم آن با شدت بیشتری بروز می کند. در ادامه این مطلب از سایت کلینیک نسیم قصد داریم تا در مورد این بیماری و راه های درمانی آن توضیح دهیم.
لازم است بدانید که پارکینسون علاوه بر تاثیر جسمی، می تواند تاثیرات زیادی را بر ذهن افراد بگذارد. به طور معمولی افرادی که دچار این بیماری می شوند، به مرور با افسردگی، مشکل حافظه و خواب نیز مواجه خواهند شد. در مردان و زنان این بیماری شایع بوده اما احتمال درگیری مردان به پارکینسون نسبت زنان بسیار بیشتر است. به طور معمول این بیماری از سن 60 سالگی به بعد اتفاق می افتد اما برای برخی افراد نیز ممکن است در 50 سالگی باشد. برای درمان و بهبود عوارض این بیماری روش های درمانی مختلفی وجود دارد که از جمله بهترین آن ها می توان به کاردرمانی اشاره کرد.
در ابتدا لازم است بگوییم که علائم بیماری پارکینسون در هر یک از افراد می تواند به شکل متفاوتی باشد. همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، نشانه های این بیماری در ابتدا به صورت خفیف بوده و به تدریج شدت پیدا می کند. در برخی اوقات ممکن است لرزش اندام ها تا حدی خفیف باشد که بیماران متوجه آن نشوند. این بیماری به گونه ای است که نشانه های آن در ابتدا یک سمت بدن را درگیر کرده و سپس به دو طرف بدن می رسد. اما با این وجود سفتی و لرزش در طرف اول بیشتر است. مهم ترین نشانه های بیماری پارکینسون عبارتند از:
در ابتدای مطلب نیز گفته شد که پارکینسون یکی از بیماری های پیش رونده در سیستم عصبی است. به طور کلی می توان گفت که هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. اما می توان با استفاده از یکسری روش های درمانی و دارو ها، میزان عوارض این بیماری را کنترل کرد. به طور معمول برای این بیماری داروهایی استفاده می شود که باعث شده تا سطح دوپامین افزایش پیدا کند. چرا که بیماران مبتلا به پارکینسون دارای ترشح دوپامین بسیار کمی در مغز هستند.
همچنین روش های درمانی همانند فیزیوتراپی، کار درمانی در منزل ، گفتار درمانی و... نیز تا حد زیادی می تواند در افزایش کیفیت زندگی این بیماران موثر واقع شود. برای انتخاب هر یک از روش های درمانی بهتر است با یک کاردرمانگر یا پزشک متخصص مشورت کنید.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی بیماری پارکینسون پرداخته شد. این بیماری در سیستم عصبی بوده و به مرور زمان شدت بیشتری پیدا می کند. به طور معمول این بیماری در آقایان بیشتر رایج بوده و از سن 60 سالگی به بعد اتفاق می افتد.
طراحی سایت توسط دودکو