اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی از مشکل ساز ترین بیماری هایی بوده که می تواند روی سلامت بدن و همچنین مهارتهای گفتاری و زبانی تأثیر زیادی داشته باشد. ایجاد اختلال تکلم ناشی از ضایعه مغزی درواقع جزء اختلالات عصبی شایع بوده که در آن بخش زیادی از سلول های عصبی دچار مشکل میشوند که ازجمله مهمترین آن ها میتوان به سیستم بخش مربوط به کلام و گفتار اشاره کرد. میتوان گفت که تکلم یکی از پیچیده ترین وظایف سیستم عصبی و مغز بوده که با همکاری سایر بخش ها رخ می دهد. بخش بروکا به عنوان ناحیه اصلی برای کلام و قسمت ورنیکه به عنوان ناحیه اصلی برای درک کلام در زمان بروز چنین اختلالی تحت تأثیر قرار گرفته و دچار آسیب می شوند و در نهایت تمام این موارد نیز منجر شده تا بیماران برای حرف زدن دچار مشکلات بسیار زیاد شوند.
در ادامه این مطلب از سایت نسیم با ما همراه باشید تا به طور کامل این اختلال و علل رایج آن را مورد بررسی قرار دهیم.
اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی به علت آسیب دیدن مناطق گوناگون مغز که مسئولیت درک زبان را دارند اتفاق می افتد همان طور که در ابتدای مطلب نیز گفته شد، حرف زدن و تکلم جزء پیچیدهترین عملکردهای مغز به حساب آمده که با وجود هماهنگی میان بخش های زیادی از عضلات و اعصاب کنترل خواهد شد. این اختلال ارتباط میان منطقه بروکا و ورنیکه را دچار مشکل می کند و درنتیجه باعث شده تا انواع مشکلات گفتاری برای فرد اتفاق بیفتد. لازم است بدانید که اختلال تکلم ناشی از ضایعات مغزی دارای انواع مختلفی بوده که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
در حقیقت اختلالات تکلم در اثر ضایعه مغزی با توجه به نوع و میزان شدت آسیب به وجود آمده و همچنین علائمی که وجود دارد می تواند انواع مختلفی داشته باشد. در میان مشکلات گفتاری مختلف رایج ترین آن ها که در اثر آسیب به مغز اتفاق می افتد عبارتند از:
می توان گفت که اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی همانند هر بیماری دیگری نشانه هایی را به همراه دارد. مهمترین این نشانه ها عبارتند از:
مطالب مفید : برای تقویت تارهای صوتی چی بخوریم
اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی دلایل مختلفی دارد. برای جلوگیری از این مشکل و همچنین اقدام به موقع جهت درمان بهتر است که با این علل آشنا شوید. مهمترین دلایلی که باعث وجود چنین اختلالی می شود عبارتند از:
همان طورکه در بخش های قبل اشاره کردیم، اختلال تکلم ناشی از ضایعات مغزی به عوامل متعددی بستگی دارد و روش درمانی نیز با توجه به میزان شدت و علائم هر یک از آن ها می تواند متفاوت باشد. با این حال در میان روشهای بی شماری که وجود دارد، استفاده از گفتاردرمانی جزء بهترین راهکارها برای بهبود اختلالات تکلمی ناشی از آسیب به مغز می باشد. در این نوع روش درمانی پیش از هرچیز لازم است تا میزان توانایی و وضعیت فعلی بیمار مورد ارزیابی قرار گرفته که این کار توسط گفتار درمانگر انجام می شود. سپس با توجه به شرایط کلی بیمار بهترین روشهای گفتار درمانی جهت بهبود تکلم او مورد استفاده قرار می گیرد.
در این مطلب به بررسی علل، علائم و درمان اختلالات تکلم ناشی از آسیب مغزی پرداختیم. در واقع مهمترین دلیل این مشکل آسیب دیدن بخشی از مغز بود که با گفتار و کلام ارتباط دارد. هم چنین بهترین درمان برای بهبود مشکلات تکلم می تواند گفتاردرمانی باشد که توسط کلینیک نسیم به شکل حرفه ای ارائه می گردد.
طراحی سایت توسط دودکو