تمرینات گفتاری برای بهبود لکنت زبان در خانه

تمرینات گفتاری برای بهبود لکنت زبان در خانه

انجام تمرینات گفتاری برای بهبود لکنت زبان در خانه می تواند برای کودکان و حتی بزرگسالانی که با این مشکل مواجه هستند در کنار جلسات گفتار درمانی بسیار موثر باشد. به طور کلی مشکلات گفتاری شامل موارد مختلفی شده که از جمله رایج ترین آن ها می توان به لکنت زبان اشاره کرد. این مشکل می تواند به صورت مادرزادی در افراد وجود داشته یا به دلایل مختلفی پس از مدتی ایجاد شود. در این بین گفتار درمانی یکی از بهترین روش ها برای بهبود لکنت زبان است. انجام برخی از تمرینات نیز در منزل می تواند به درمان هرچه بیشتر و بهتر افراد کمک کند. در ادامه این مطلب از سایت نسیم با ما همراه باشید تا بهترین تمرینات گفتار درمانی برای بهبود لکنت زبان را به شما معرفی کنیم.

در ابتدا باید بگوییم که لکنت زبان به طور کامل قابل درمان نیست. اما می توان از طریق اقداماتی و روش های درمانی، این مشکل را بهبود بخشید. به طور معمول این مشکل زمانی به صورت ناگهانی برای افراد پیش می آید که آن ها با حوادثی همانند سکته مغزی، ترس زیاد، اضطراب شدید و.... روبرو شوند. این مشکل بیشتر در میان کودکان شایع است. اما اگر در سنین کودکی برای درمان اقدام شود، کم تر افراد را دچار چالش و محدودیت خواهد کرد.

بهترین تمرینات گفتاری برای بهبود لکنت زبان در خانه

همانطور که در ابتدای مطلب نیز گفته شد، گفتار درمانی در منزل یا کلینیک، یکی از بهترین روش های درمانی برای بهبود هرچه بیشتر لکنت زبان است. افرادی که با اختلال گفتاری روبرو هستند بایستی در ابتدا به بهترین کلینیک گفتاردرمانی در تهران مراجعه کرده و روند درمان خود را آغاز کنند. سپس با انجام بهترین تمرینات گفتاری برای بهبود لکنت زبان در خانه به روند درمان خود کمک بیشتری کنند. این تمرین ها عبارتند از:

آهسته صحبت کردن

تا حد امکان سعی کنید که آرام و شمرده شمرده صحبت کنید. این تمرین می تواند تا حد بسیار زیادی از ایجاد لکنت در حین گفتار جلوگیری کند. زمانی که شما برای بیان افکار خود عجله کنید، دچار مشکل شده و نمی توانید گفتار مناسبی داشته باشید. بهتر است قبل از شروع به حرف زدن چند نفس عمیق کشیده و آرام شروع به صحبت کنید. همچنین بهتر است در میان جملات خود مکث داشته باشید. این کار در کاهش لکنت زبان تاثیر بسزایی دارد.

 بهبود لکنت زبان در خانه

کلمات محرک را بیان نکنید.

به طور کلی یکسری کلمات وجود دارند که سبب تحریک هرچه بیشتر لکنت زبان می شوند. تا حد امکان سعی کنید که از این کلمات استفاده نکرده و آن ها را با کلمات دیگر جایگزین کنید. برای این کار بهترین است لیستی از کلمات محرک را تهیه کرده و از آن ها استفاده نکنید.

بلند خواندن کتاب

از جمله دیگر تمرینات گفتاری برای بهبود لکنت زبان در خانه می توان به مطالعه کتاب با صدای بلند اشاره کرد که تاثیر فوق العاده در بهبود لکنت دارد. خواندن متن با صدای بلند و سرعت بالا یک تمرین عالی است. شاید شما در حین خواندن متن دچار اشتباه شده و گیر کنید، اما این تمرین پس از گذشت زمان روی گفتار هرچه بهتر شما تاثیر بسزایی دارد. بهتر است در روز یک ساعت را به این کار اختصاص دهید.

تمرین کردن ذهن آگاهی

همانطور که در ابتدای مطلب نیز گفته شد، در اکثر اوقات دلیل اصلی لکنت زبان، اضطراب و ترس است. از این رو تمرین ذهن آگاهی نیز یکی از بهترین روش ها برای بهبود لکنت زبان در خانه به حساب می آید. تحقیقات موجود نشان می دهد که بین ذهن آگاهی و روش های درمانی لکنت زبان نوعی همپوشانی ایجاد شده است. ذهن آگاهی یکی از روش های مراقبه بوده که به شما کمک می کند تا افکار ذهنی خود را منظم کرده و تمرکز بیشتری روی آن ها داشته باشید.

ثبت کردن نحوه حرف زدن

از دیگر تمرینات گفتاری برای بهبود لکنت زبان در خانه می توان به ثبت کردن شیوه حرف زدن اشاره کرد. شما می توانید با ضبط صدای خود در حین حرف زدن متوجه مشکلات گفتاری شده و به مرور آن ها را اصلاح کنید.

به طور کلی تمرینات زیادی برای بهبود لکنت در منزل وجود دارد که در بخش بالا به برخی از مهم ترین آن ها پرداختیم.

جمع بندی

تمرینات گفتاری برای بهبود لکنت زبان در خانه کمک می کند تا افراد بتوانند رفته رفته مشکلات گفتاری خود را بهبود ببخشند. در واقع گفتار درمانی در کنار این تمرینات می تواند به شکل موثری عمل کند. در این مطلب به بهترین روش های بهبود لکنت زبان در منزل پرداختیم تا شما عزیزان بتوانید بهترین روند را در پیش بگیرید. برای خدمات گفتار درمانی و کاردرمانی می توانید با ما تماس بگیرید.

آخرین مقالات
انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

به طور کلی تارهای صوتی متشکل از بافت‌های عضلانی از جنس الاستیک هستند که در  کنار یکدیگر در بخش حنجره و بالای لوله تنفس نای قرار گرفته ‌اند. تار صوتی نیز نظیر سایر بافت‌ های بدن در معرض آسیب بوده و ممکن است دچار کشیدگی شوند. 1403/08/30 | 10:58
تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

ندول حنجره که معمولا به آن سرطان حنجره نیز گفته می شود، یکی از انواع سرطان حنجره بوده که به طور معمول که در بخش بالایی روده صوتی و یا حنجره پدیدار می ‌شود. 1403/08/25 | 01:56
چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

به طور کلی اختلالات گفتاری که شامل موارد متعددی هستند، هر یک دلیل مختص به خود را دارند. از این رو این سوال پیش می آید که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ 1403/08/19 | 12:23
درمان خانگی لکنت زبان

درمان خانگی لکنت زبان

به ‌طور کلی درمان خانگی لکنت زبان شامل موارد مختلفی است که هر یک می‌ توانند به ‌صورت مجزا در بهبود این مشکل گفتاری تأثیر داشته باشند 1403/08/15 | 12:50
لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله

لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله

یکی از معضلات والدین در رابطه با رشد گفتاری فرزند خود، لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله است. 1403/08/06 | 11:51
تمرینات کاردرمانی سکته مغزی

تمرینات کاردرمانی سکته مغزی

به طور کلی سکته مغزی از جمله عارضه هایی است که مشکلات جسمی و عدم تعادل را برای افراد به همراه خواهد داشت. 1403/08/02 | 10:04

ارسال نظر

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود