ندول حنجره که معمولا به آن سرطان حنجره نیز گفته می شود، یکی از انواع سرطان حنجره بوده که به طور معمول که در بخش بالایی روده صوتی و یا حنجره پدیدار می شود. درمان این نوع سرطان متشکل از اقدامات، روشها و تمرینات مختلفی بوده که در نهایت منجر به بهبود عملکرد گفتاری و صوتی بیماران خواهد شد. در میان روش های مختلفی که وجود دارد، تمرینات گفتاردرمانی برای ندول حنجره از جمله روشهای مؤثری بود که خود متشکل از تمرینها و تکنیکهای مختلفی می باشد. گفتار درمانگر می تواند با استفاده درست از این تکنیکها و تمرینها به بیمار کمک کند تا گفتار بهتری داشته و دچار مشکل نشود. ادامه مطلب با ما همراه باشید تا در مورد ندول حنجره، روشهای درمانی آن و همچنین تأثیر گفتاردرمانی دراین نوع سرطان توضیحاتی را بیان کنیم.
پیش از بررسی تمرینات گفتاردرمانی برای ندول حنجره بهتر است که به طور کلی این نوع سرطان و انواع آن را مورد بررسی قرار دهیم. ندول حنجره نوعی سرطان در این بخش می باشد. در واقع این نوع سرطان می تواند تودههای بدخیم یا خوشخیم باشد که در بافتهای حنجره قرار می گیرند. با توجه به ویژگی ها و ساختار این نوع سرطان ندول ها در دو نوع مختلف وجود دارند که عبارتند از:
این نوع ندول بیشتر به عنوان خوش خیم و یا غیر سرطانی به شمار می رود. ندول های خوش خیم به دلیل تنش و استرس های مزمن روی حنجره به وجود می آید. همچنین این نوع سرطان به صورت تودههای بسیار کوچک و غیر سرطانی صورت گرفته و ممکن است تا حدودی روی صدای افرا تأثیرات منفی را به جای بگذارد. ندول های خوشخیم به طور معمول با تمرینات گفتاردرمانی قابل بهبود است.
این نوع سرطان حنجره همان طورکه از نامش مشخص است، بدخیم بوده و ممکن است خطرات زیادی را برای بیماران به همراه داشته باشد. ندول بدخیم حنجره به طور معمول به دلیل رشد غیرطبیعی سلول های سرطانی در بافت حنجره به وجود می آید. این سلول های سرطانی با سرعت زیادی گسترش یافته و به بخشهای دیگر از حنجره و سایر اجزای اطراف آن منتقل می شود. درمان این نوع سرطان معمولاً متشکل از روش هایی همانند جراحی، شیمی درمانی رادیولوژی و استفاده از برخی از تکنیک های گفتار درمانی است. مهم ترین موردی که در خصوص تمرینات گفتار درمانی برای ندول حنجره و درمان این بیماری وجود دارد، تشخیص و درمان به موقع آن است. در واقع هرچقدر که شما زودتر برای بررسی و درمان اقدام کنید، قطعاً از روش های مختلف و گفتاردرمانی نتیجه بهتری را خواهید گرفت.
مطالب مفید : گفتار درمانی کودک ۶ ساله
قبل از بررسی تمرینات گفتار درمانی برای ندول حنجره بهتر است تا درمورد علائم این مشکل نیز بدانید. مهم ترین علایم سرطان حنجره عبارتند از:
تمرینات گفتار درمانی برای ندول حنجره به بهبود عملکرد و گفتار صوتی بیماران کمک بسزایی خواهد کرد. از جمله تمرینات مؤثر گفتاردرمانی برای بهبود ندول حنجره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اقداماتی همانند نفس کشیدن به صورت عمیق و با تأخیر. یکی از تمریناتی که برای این مشکل مؤثر است. نفس کشیدن عمیق به صورت تأخیری و آرام است. همچنین تمرین دیگری که برای این مشکل وجود دارد این است که نفس عمیق بکشید و این حالت را به صورت مداوم و پیوسته تکرار کنید.
با استفاده از نت های موسیقی یا برخی از الگوهای صوتی تمرین کرده و از این طریق کیفیت صدای خود را بهبود ببخشید. روش های مختلفی همانند رزونانس صوتی و تولید صداهای مکمل جزء تمرینات مؤثر گفتار درمانی برای سرطان حنجره است.
علاوهبر گفتار درمانی روشهای گوناگونی برای درمان ندول حنجره وجود دارد که ازجمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مطالب مفید : برای تقویت تارهای صوتی چه بخوریم
به طور کلی تمرینات گفتار درمانی حنجره میتواند تا حد بسیار زیادی در بهبود عملکرد گفتاری و صوتی تأثیرگذار باشد. هر یک از این تمرینات که متشکل از تمرینات تنفسی، تقویتی، تنظیم صدا تلفظ و... است، با انجام درست و اصولی، تغییر قابل توجهی را در گفتار و صدای بیماران ایجاد می کنند. بدین منظور بهتر است به یک متخصص گفتاردرمانی مراجعه کرده تا او وضعیت بیمار را ارزیابی کرده و با توجه به نیاز، تمرینات مفیدی را برای بهبود صدا و گفتار او ارائه دهد. شما میتوانید از خدمات مختلف توانبخشی اعم از کاردرمانی، رفتاردرمانی گفتار درمانی و.... در کلینیک نسیم استفاده کنید.
طراحی سایت توسط دودکو