گفتاردرمانی لب شکری

گفتاردرمانی لب شکری

گفتار درمانی برای لب شکری یا همان شکاف کام، یکی از روش های درمانی ضروری بوده که معمولا پس از جراحی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع شکاف کام که برخی از افراد به آن لب شکری می گویند، از جمله نقص های مادرزادی بوده که چهره کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد و در گفتار آن ها نیز تاثیر زیادی دارد. به عبارت دیگر کودکانی که دچار این مشکل هستند، در بیان آوا و کلمات دچار مشکل هستند.  خوشبختانه لب شکری با جراحی درمان می شود. اما نیاز است تا پس از جراحی، جلسات گفتار درمانی آغاز شود تا به طور کلی مشکلات گفتاری کودک، برطرف گردد.  در این مطلب از سایت کلینیک نسیم مردانی قصد داریم تا در مورد اهمیت گفتار درمانی برای شکاف کام، توضیحاتی را بیان کنیم.

لب شکری یا شکاف از جمله نواقص مادرزادی بوده که در حال حاضر در میان نوزادان بسیار رایج است. این نقص می تواند بنا به دلایل مختلفی باشد که از جمله آن ها می توان به مشکلات ژنتیکی یا وجود سندروم اشاره کرد. البته که توسط جراحی می توان این نقص را به طور کامل حل کرد. جراحی شکاف کام اگر در سنین نوزادی انجام شود، بسیار راحت تر است. چرا که مشکلات گفتاری ناشی از این مشکل در سنین بالاتر، کم تر خواهد بود.

نشانه های لب شکری یا شکاف کام

قبل از این که در مورد گفتار درمانی لب شکری توضیح دهیم، بهتر است در مورد نشانه های این مشکل مادرزادی توضیحاتی را بیان کنیم. این نقص مادرزادی نیز همانند مشکلات دیگر دارای علائمی است که بهتر است همه افراد با این علائم آشنا باشند. لازم است بدانید که این مشکل در بدو تولد کودک قابل تشخیص بوده و نیاز به بررسی خاصی ندارد. از جمله مهم ترین نشانه های لب شکری یا شکاف کام می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود شکافی در دهان و سقف دهان که ممکن است یک طرف یا دو طرف صورت را درگیر کند.
  • شکاف کوچک در لب که ممکن است تا لثه نیز ادامه پیدا کند.
  • وجود شکاف در سقف دهان که در اکثر مواقع هیچ تاثیری در ظاهر صورت نخواهد داشت.
  • با توجه به این علائم می توانید تشخیص دهید که نوزاد شما لب شکری است، یا خیر! می توان گفت که نشانه های این مشکل بسیار آشکار بوده و نیاز به بررسی جزئی نخواهد داشت.

دلایل ایجاد لب شکری یا شکاف کام چیست؟

همانطور که در بخش قبلی نیز به این موضوع اشاره کردیم، شکاف لب یا همان لب شکری، بیشتر به مشکلات ژنتیکی مرتبط است. پیش از توضیح در مورد نقش گفتار درمانی لب شکری، بهتر است تا دلایل این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم. در واقع پزشکان دلیل ایجاد شکاف کام را دو مورد میبینند. این موارد عبارتند از:

ژنتیک در ایجاد شکاف کام

لازم است بدانید که اگر یکی از اعضای خانواده دچار شکاف کام یا همان لب شکری باشد، احتمال این که کودکان دیگر نیز با این مشکل به دنیا بیایند، بسیار زیاد است.

وجود مشکلات در زمان بارداری

دومین عامل تاثیرگذار در ایجاد شکاف کام، عوامل محیطی و مشکلات موجود در بارداری است. در واقع بافت لب و دهان در ماه های دوم و سوم به طور کامل رشد می کند. در صورتی که رشد این بافت ها در ماه دوم و سوم با مشکل مواجه شود، کودک دچار مشکل لب شکری خواهد شد. اختلال در رشد بافت های لب و دهان می تواند بنا به دلایل مختلفی باشد که از جمله آن ها می توان به استفاده از داروهای ضد تشنج اشاره کرد. البته که مصرف دخانیات و اضافه وزن مادر نیز در این مشکل تاثیر بسزایی خواهد داشت.

از جمله دیگر دلایل لب شکری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیماری زمینه ای مادر
  • کمبود اسید فولیک در بدن مادر
  • کاهش سطح اکسیژن مادر
  • بیماری های عفونی مادر

نقش گفتار درمانی برای لب شکری یا شکاف کام

در قسمت های قبلی نیز به این موضوع اشاره کردیم که لب شکری می تواند از طریق جراحی های ترمیمی، درمان شود. اما مهم است که گفتار درمانی برای لب شکری به صورت منظم پس از جراحی، انجام گیرد. مشکل در غذا خوردن و حرف زدن دو عارضه مهم شکاف کام هستند که با گفتار درمانی، بهبود می یابند. در صورتی که کودک به صورت منظم جلسات گفتاری درمانی در منزل یا کلینیک را بگذارند، تا سن 5 سالگی به طور کامل رشد گفتاری مناسبی داشته و می تواند همانند هم سن و سالان خود به راحتی صحبت کند.

جمع بندی

گفتار درمانی می تواند برای بهبود عارضه لب شکری بسیار موثر باشد. در این مطلب به طور کامل در مورد مشکل شکاف کام و راه درمان آن توضیح داده شد. برای کسب اطلاعات بیشتر یا استفاده از خدمات گفتار درمانی و کاردرمانی با ما تماس بگیرید.

آخرین مقالات
زمان برگشت تکلم در سکته مغزی

زمان برگشت تکلم در سکته مغزی

سکته مغزی یک عارضه بسیار خطرناک و آسیب پذیر است و می‌ تواند هم مشکلات جسمی و هم ذهنی را برای افراد به ارمغان آورد. افرادی که دچار سکته می ‌شوند، معمولاً در ماه‌ های ابتدایی برای برقراری ارتباط نمی‌توانند به ‌درستی صحبت کنند. 1403/09/28 | 09:31
تفاوت سکته مغزی و تشنج چیست ؟

تفاوت سکته مغزی و تشنج چیست ؟

تفاوت سکته مغزی و تشنج در تاثیراتی که روی بدن دارد، بسیار مشهود است. سکته مغزی هنگامی رخ می دهد که خون رسانی به مغز قطع شده و یا بسیار کند شود. 1403/09/28 | 09:23
گفتاردرمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی

گفتاردرمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی

گفتار درمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی از جمله خدمات درمانی بسیار مهمی بوده که می‌ تواند در روند بهبودحرف زدن این کودکان تأثیر بسزایی داشته باشد. 1403/09/23 | 03:07
تفاوت ام اس‌ با گیلن باره چیست ؟

تفاوت ام اس‌ با گیلن باره چیست ؟

این‌ که تفاوت ام اس‌ با گیلن باره چیست ؟ بسیار مهم است. چرا که اکثر افراد این دو نوع بیماری را با یکدیگر اشتباه می گیرند. بیماری مولتیپل ‌اسکلروزیس یا همان ام اس و گیلن باره هم با یکدیگر تفاوت داشته 1403/09/20 | 02:56
کاردرمانی برای گیلن باره

کاردرمانی برای گیلن باره

کاردرمانی برای گیلن باره می ‌تواند نقش بسیار مهمی را در بهبود بیماران مبتلا به این مشکل ایفا کند. به‌ طورکلی کاردرمانی جزء روش‌ های توانبخشی بوده که به ‌وفور جهت درمان گیلن باره مورد استفاده قرار می ‌گیرد 1403/09/16 | 04:41
اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی یکی از مشکلات گفتاری رایج در میان کودکان است. چنانچه کودک شما به این اختلال مبتلا شود، ممکن است در کارهایی همانند به‌ خاطر سپردن کلمات و یا گفتن جملات پیچیده دچار مشکلاتی شود. 1403/09/02 | 09:17

ارسال نظر

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود