شناخت علائم اوتیسم در نوزادان بسیار مهم بوده و باید به آن توجه ویژه ای شود. نوزادانی که دارای اختلال اوتیسم هستند، قطعاً در مراحل مختلف زندگی خود و همچنین یاد گیری مهارتهای حرکتی و گفتاری دچار تأخیر شده و ممکن است واکنشهای نسبتاً عجیبی را به برخی از موارد خاص نشان بدهند. از سوی دیگر نیز آرام کردن نوزادانی که در طیف اوتیسم قرار دارند سخت بوده و از نظر عکس العمل آن ها می توانند نسبت به کودکان دیگر متفاوت باشند. میتوان گفت که هر چه زمان تشخیص اوتیسم در کودک زودتر باشد، بهتر بوده و روند درمان به شکل بیشتر و بهتر پیش می رود. شما می توانید از همان ابتدا برنامه ریزی مناسبی را برای زندگی فرزند خود در نظر گرفته تا آن را به زندگی عادی ببرید.
از این رو بسیار مهم است که به مراحل رشد نوزاد خود توجه کرده و با نشانه های اختلال اوتیسم آشنا شوید. در حال حاضر اختلال اوتیسم به صورت روزافزونی شیوع پیدا کرده و باعث شده تا تأثیرات منفی روی روابط کودکان با دنیای اطراف ایجاد شود. در این بین والدین نقش بسیار مهمی را در جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از اوتیسم ایفا می کنند. درواقع شما به عنوان والدین کودک میتوانید با دیدن کوچک ترین نشانه فرآیند تشخیص و درمان اوتیسم را آغاز کرده و به کودک خود بهتر کمک کنید. یکی از بهترین روش های درمانی برای این اختلال کاردرمانی است.
درخصوص تشخیص علائم اوتیسم در نوزادان باید بگوییم که شناختن این بیماری در نوزادان می تواند تا حدودی سخت باشد. با وجود این که تشخیص اختلال اوتیسم بین 18 الی 24 ماهگی صورت می گیرد، اما در اکثر اوقات تا سن 4 الی 5 سالگی نیز انجام نخواهد شد. این به این معنا نیست که شما نمی توانید تفاوت های غیرعادی کودک خود را در نوزادی نسبت به کودکان دیگر مشاهده کنید. شما به عنوان والدین یک کودک باید نقاط عطف رشد کودک خود را بررسی کنید. همچنین تمامی عادات، مهارتها و کارهایی که باید در یک سن خاص انجام دهید را نیز در نظر داشته باشید. با وجود این که ممکن است استثنائاتی وجود داشته باشد، اما در اکثر اوقات کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم در چرخه رشد خود دارای تأخیر خواهند بود.
توجه به این موضوع بسیار مهم است که هر نوع نوزادی که به دنیا میاید، دارای رفتارهای خاصی بوده و نشانه های رشد نیز می تواند به شکل متفاوتی باشد. از این رو بهتر است همیشه با پزشک مخصوص کودک خود مشورت کرده و در مورد هر یک از عادات و رفتار غیرعادی او از همان سنین نوزادی صحبت کنید. چرا که اینها باعث شده که اگر کودک به اوتیسم مبتلا باشد، خیلی زود متوجه آن شده و اقدامات لازم را انجام دهید.
در این بازه سنی کودک شما با چشم ها همه چیز را دنبال کرده و با افراد از طریق چشم ارتباط برقرار می کند. نوزادان در بعد از بدو تولد تا الی 3 ماهگی شروع به صدا درآوردن و خندیدن کرده و می توانند برخی از اشیاء را با دست بگیرند. در خصوص علائم اوتیسم در نوزادان و تازه متحول شده تا 3 ماهه باید گفت که این نوع کودکان از تماس چشمی پرهیز کرده و هیچ گونه لبخند نمی زنند. حتی هیچ تغییری در چهره آنها مشاهده نمی شود. کودکان مبتلا به این اختلال همچنین دربرابر صداه ای مختلف هیچ گونه واکنشی ندارند. اگر به کودک خود برای اختلال اوتیسم مشکوک هستید و احساس کردید کودک از دیدن چیزهای از اشیا پارچه ای دچار استرس می شود، باید به یک مرکز توانبخشی مراجعه کرده تا بررسیهای لازم را انجام دهید.
در این بازه سنی کودک در هنگام بازی شروع به لبخند زدن می کنند. بیشتر نوزادان به بازی علاقه زیادی نشان داده و واکنش های مختلفی دارند. اما نوزادان مبتلا به اوتیسم هیچ گونه لبخند و واکنشی را نسبت به بازی و در دست گرفتن اشیاء نخواهند داشت. کودکان در حالت نرمال با شنیدن صدا سر خود را چرخانده تا ببیند صدا از کجا می آید. اما این عملکرد در کودکان مبتلا به اوتیسم کاملاً متفاوت است.
در این مرحله از رشد کودک، در صورتی که شما آن را صدا می کنید، باید به شما پاسخ بدهد. همچنین باید کارهای همانند چهاردست و پا رفتن و یا استفاده از کلمات تک را به خوبی بلد باشد. اما کودکانی که به اختلال اوتیسم مبتلا هستند، چنین مهارتهایی را به دست نیاورده و دچار تأخیر در رشد هستند. از دیگر مواردی که شامل علائم اوتیسم در نوزادان میشود، این است که کودک در واکنش های خود حدودی سرد بوده و نمیتواند به اندازه کافی واکنش خود را نشان دهد. معمولاً این کودکان از در آغوش گرفتن و یا لمس کردن دوری کرده و به شدت احساس کلافگی خواهند کرد.
در این مطلب به طور کامل به بررسی علائم اوتیسم در نوزادان پرداختیم. این اختلال در میان کودکان بسیار رایج بوده و تشخیص زودتر آن می تواند به درمان بهتر این کودکان کمک بسزایی کند. شما می توانید در صورت مشاهده نشانههای اوتیسم در کودک خود به کلینیک نسیم مراجعه کرده و از خدمات گفتار درمانی و کاردرمانی و... استفاده کنید.
طراحی سایت توسط دودکو