تفاوت کاردرمانگر با گفتاردرمانگر

تفاوت کاردرمانگر با گفتاردرمانگر

بسیار از افراد در مورد تفاوت کاردرمانگر و گفتاردرمانگر اطلاعی ندارند. به طور کلی کاردرمانی و گفتار درمانی دو نوع روش درمانی کاملا متفاوت بوده که برای درمان مشکلات مختلفی استفاده می شوند. البته که شغل گفتاردرمانگر ها و کاردرمانگر ها ممکن است با یکدیگر تفاوت های زیادی داشته باشند، اما شباهت هایی نیز میان آن ها وجود دارد. در اکثر مواقع کسانی که وارد حرفه گفتار درمانی می شوند، آشنایی کاملی با کاردرمانی داشته و حتی ممکن است در حوزه متخصص باشند. همچنین کسانی که به عنوان کار درمانگر فعالیت می کنند نیز در حوزه گفتار درمانی دارای مهارت و دانش بالایی هستند. در ادامه این مطلب از سایت کلینیک نسیم با ما همراه باشید تا به طور کامل در مورد تفاوت این دو شغل توضیح دهیم.

گفتار درمانگر با کاردرمانگر چه تفاوتی دارد؟

همانطور که از نام این دو شغل پیداست، گفتار درمانگر برای رفع مشکلات گفتاری و کاردرمانگر برای درمان مشکلات جسمی تلاش می کند. تفاوت کاردرمانگر با گفتاردرمانگر در موارد مختلفی است. البته که ممکن است برخی از روش های درمانی این شغل به یک دیگر شباهت داشته باشند. برای درک فرق گفتار درمانگر و کاردرمانگر، بهتر است به صورت مجزا در مورد هریک از آن ها توضیح داده و سپس به مقایسه آن ها بپردازیم.

کاردرمانگر چه می کند؟

به طور کلی کاردرمانی نوعی روش درمانی است که به افراد کمک می کند در کنار مشکلات و محدودیت های جسمی یا روانی ، بتوانند راحت تر کارهای روزمره خود را انجام داده و به استقلال کافی برسند. متاسفانه بسیار افراد کاردرمانی و فیزیوتراپی را یکسان دانسته یا آن ها را با یکدیگر اشتباه می گیرند. به همین خاطر بهتر است مطلب تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی را در سایت مطالعه کنید.

کار درمانی به شکل مستقیم روی بهبود کیفیت زندگی افراد تمرکز دارد. کاردرمانگر با بررسی شرایط بیمار و ارزیابی آن یک برنامه درمانی مخصوص را برای او در نظر گرفته و به شکل دقیق در طی چندین جلسه برنامه خود را اجرا می کند. کاردرمانگر در مورد انواع محدودیت ها و مشکلات جسمی دانش بالایی داشته و با ارائه روش های درمانی درست، کمک می کند تا بیمار به حداقل استقلال در زندگی رسیده و بتواند بسیار از کارها را خود به تنهایی انجام دهد. همان طور که گفتیم، کاردرمانگر ها ممکن است سر رشته ای از گفتار درمانی نیز داشته باشند و یا در هر دو حوزه به صورت تخصصی فعالیت کنند.

گفتار درمانگر کیست و چه می کند؟

برای درک بهتر تفاوت کاردرمانگر و گفتار درمانگر، بهتر است به طور کامل در مورد گفتار درمانی توضیح دهیم. گفتار درمانی یکی از زیرشاخه های توانبخشی محسوب می شود. اما برخی از افراد به اشتباه، گفتار درمانی را یکی از شاخه روانشناسی می دانند. برخی از افراد دچار اختلالات گفتاری مختلف نظیر لکنت زبان هستند. برای درمان کلیه مشکلات گفتاری، تنها گفتار درمانی می تواند بهترین روش درمانی باشد. گفتار درمانگر در مورد انواع اختلالات گفتاری دانش و تخصص بالایی دارند. برخی از گفتار درمانگر ها به صورت تخصصی به درمان یک مشکل گفتاری پرداخته و برخی دیگر نیز برای درمان تمامی مشکلات گفتاری، فعالیت می کنند.

گفتار درمانگر با توجه به دلیل اختلالات گفتاری و شدت آن ها، روش های درمانی اختصاصی را برای بیماران در نظر می گیرد. مدت زمان و تعداد جلسات گفتار درمانی نیز ممکن است برای هر یک از بیماران متفاوت باشد. چرا که به عوامل مختلفی بستگی دارد.

بررسی تفاوت کاردرمانگر و گفتاردرمانگر

حال که به طور کامل با کار گفتار درمانگر و کاردرمانگر آشنا شدید، بهتر است به طور کامل به بررسی دقیق این دو شغل بپردازیم. تفاوت گفتاردرمانگر و کاردرمانگر در موارد زیر خلاصه می شود:

در کاردرمانی کاردرمانگر با ارائه روش های درمانی اصولی به افزایش کیفیت زندگی بیماران و بهبود عملکرد آن ها در برابر مشکلات جسمی، اختلالات روانی و یادگیری کمک می کند. اما گفتار درمانگر روی درمان مشکلات گفتاری افراد تمرکز دارد.

کاردرمانگر به افراد معلول و سالمند کمک می کند. اما گفتار درمانگر به کودکان یا بزرگسالانی که  دارای مشکلات گفتاری همانند لکنت زبان هستند، کمک خواهد کرد.

نتیجه گیری

در این مطلب به بررسی تفاوت کاردرمانگر و گفتار درمانگر پرداختیم. در واقع کاردرمانگر به کیفیت زندگی افراد معلول و سالمند کمک کرده اما گفتار درمانگر به طور مستقیم به درمان اختلالات گفتاری کودکان و بزرگسالان می پردازد.

آخرین مقالات
انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

به طور کلی تارهای صوتی متشکل از بافت‌های عضلانی از جنس الاستیک هستند که در  کنار یکدیگر در بخش حنجره و بالای لوله تنفس نای قرار گرفته ‌اند. تار صوتی نیز نظیر سایر بافت‌ های بدن در معرض آسیب بوده و ممکن است دچار کشیدگی شوند. 1403/08/30 | 10:58
تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

ندول حنجره که معمولا به آن سرطان حنجره نیز گفته می شود، یکی از انواع سرطان حنجره بوده که به طور معمول که در بخش بالایی روده صوتی و یا حنجره پدیدار می ‌شود. 1403/08/25 | 01:56
چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

به طور کلی اختلالات گفتاری که شامل موارد متعددی هستند، هر یک دلیل مختص به خود را دارند. از این رو این سوال پیش می آید که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ 1403/08/19 | 12:23
درمان خانگی لکنت زبان

درمان خانگی لکنت زبان

به ‌طور کلی درمان خانگی لکنت زبان شامل موارد مختلفی است که هر یک می‌ توانند به ‌صورت مجزا در بهبود این مشکل گفتاری تأثیر داشته باشند 1403/08/15 | 12:50
لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله

لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله

یکی از معضلات والدین در رابطه با رشد گفتاری فرزند خود، لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله است. 1403/08/06 | 11:51
تمرینات کاردرمانی سکته مغزی

تمرینات کاردرمانی سکته مغزی

به طور کلی سکته مغزی از جمله عارضه هایی است که مشکلات جسمی و عدم تعادل را برای افراد به همراه خواهد داشت. 1403/08/02 | 10:04

ارسال نظر

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود