دلیل حرف نزدن کودک 2 ساله و درمان آن

دلیل حرف نزدن کودک 2 ساله می تواند شامل موارد متعددی باشد. به طور معمول کودکان از 12 ماهگی به بعد شروع به بیان کلماتی محدود می کنند. آن ها می توانند از یک سالگی به بعد کلماتی را به شکل درست یا غلط تلفظ کنند. بدون شک حرف زدن کودک یکی از مهم ترین کارهایی است که والدین بیش از هرچیز دیگری انتظار آن را می کشند. کودکان در سن 2 سالگی توانایی بیشتری در حرف زدن داشته و می توانند کلمات زیادی را بیان کنند. همچنین آن ها می توانند جملات کوتاهی را نیز بیان نمایند. در صورتی کودک در سن 2 سالگی قادر به حرف زدن نباشد، مساله نگران کننده بوده و والدین باید به فکر راه چاره ای باشند. گفتار درمانی می تواند یکی از بهترین راه های درمانی برای مشکل حرف زدن کودکان باشد.

در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل در مورد علل حرف نزدن کودک 2 ساله و درمان آن توضیحاتی را بیان کنیم.

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

پیش از صحبت در مورد حرف نزدن کودک 2 ساله بهتر است در مورد سن طبیعی کودکان برای صحبت کردن توضیح دهیم. در ابتدای مطلب گفتیم که کودکان در سن دو سالگی باید بتوانند تعدادی کلمات و جملات را به صورت درست یا غلط بیان کنند. در اکثر کودکان زمان حرف زدن از 14 ماهگی به بعد شروع می شود. به این معنا که در رده سنی 14 ماهگی کودک اولین کلمه را بیان  می کند. سپس به مرور زمان کلمات دیگری را نیز به راحتی بیان می کند. اگر این روند رشد گفتاری را تا سن دو سالگی به بعد در کودک خود ندیدید، بهتر است برای درمان او هرچه زودتر اقدام کنید. چرا که حرف نزدن کودک دو ساله به هیچ وجه طبیعی نیست.

بررسی دلیل حرف نزدن کودک 2 ساله

دلایل مختلفی می توانند موجب حرف نزدن کودک دو ساله شوند. در واقع علت عدم حرف زدن در هر کودکی می تواند با کودک دیگر متفاوت باشد. از رایج ترین و مهم ترین مشکلاتی که باعث اختلال گفتاری در کودک می شود، می توان به تاخیر در رشد اشاره کرد. برخی از قسمت های مغز وظیفه هماهنگی بین لب، فک و زبان را دارند. زمانی که این بخش ها از مغز به خوبی رشد نمی کنند، باعث حرف نزن کودک 2 ساله می شود. البته که وجود مشکلاتی در زبان و دهان نیز می تواند در حرف نزدن کودکان موثر باشند. مشکلات شنوایی نیز یکی دیگر از دلایل مهم حرف نزدن کودک به شمار می رود.

مطالب مرتبط : گفتار درمانی کودک 4 ساله و 5 ساله

5 علت مهم برای حرف نزدن کودک

اگر بخواهیم به طور کلی به دلایل حرف نزدن کودکان 2 ساله اشاره کنیم. بایستی بگوییم که مهم ترین علل این مشکل عبارتند از:

  • اختلال در رشد کودک
  • مشکل در زبان و دهان
  • مشکلات شنوایی
  • ارتباط غلط والدین
  • عدم درمان به موقع

بهتر است در سنین پایین حتما به نشانه های اختلالات گفتاری کودک توجه کنید. هرچه که درمان زودتر آغاز شود، تاثیر بخشی بیشتری داشته و می تواند زودتر مشکل حرف نزدن کودک دو ساله را حل کند. برای بررسی وضعیت گفتاری کودک خود بهتر است به بهترین کلینیک گفتار درمانی مراجعه کرده و از گفتاردرمانگرهای متخصص کمک بخواهید.

گفتار درمانی کودک 2 ساله در تهران

دیر حرف زدن یا حرف نزدن کودک دو ساله دلایل گوناگونی دارد. شاید تا به امروز روش های خانگی بسیار زیادی برای درمان اختلالات گفتاری کودک ارائه شده باشد. اما هیچ یک از آن ها تاثیر مطلوبی برای صحبت کردن کودکان نداشته اند. در بین روش ها و راه کارهای مختلفی که برای درمان این مشکل وجود دارد، ما تنها گفتار درمانی را به شما پیشنهاد می کنیم. این روش درمان شامل متدهای مختلفی بوده که می تواند در حرف زدن کودک 2 ساله بسیار تاثیرگذار باشد.

البته که همکاری والدین نیز در کنار گفتار درمانی می تواند به اثربخشی و تسریع روند درمان کمک بسزایی کند. شما می توانید برای رفع مشکل حرف نزدن کودک خود به کلینیک گفتار درمانی و کاردرمانی نسیم مردانی مراجعه کنید. مجموعه دارای سالیان زیادی سابقه در این حوزه بوده و به کودکان زیادی کمک کرده است.

جمع بندی

عدم حرف زدن کودک 2 ساله می تواند علل مختلفی داشته باشد که مهم ترین آن ها مشکلات شنوایی و تاخیر در رشد کودک است. گفتار درمانی می تواند بهترین روش درمان این مشکل باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

به ما امتیاز بدهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *