راه های درمان سریع لکنت زبان در کودکان

راه های درمان سریع لکنت زبان در کودکان

اکثر والدین به دنبال راه های درمان سریع لکنت زبان در کودکان هستند. لکنت زبان یکی از شایع ترین اختلالات گفتاری در میان کودکان بوده که ناشی از مشکلات مختلفی است. این مشکل گفتاری باعث شده تا کودکان در زمان صحبت کردن برخی حروف یا هجا ها را تکرار کنند. در واقع کودکان مبتلا به لکنت به خوبی می دانند که چه می خواهند بگویند، اما مشکل لکنت زبان مانع آن ها می شود. لازم است بدانید که این مشکل گفتاری محدودیت سنی ندارد. اما در میان کودکان بیشتر است. به طور معمول در میان کودکان 2 الی 6 سال لکنت بنا به دلایل مختلفی همانند افسردگی، سابقه در خانواده، استرس زیاد، ضربه مغزی و مشکلات روحی روانی وجود دارد. تا به امروز درمان های زیادی برای درمان لکنت کودکان به میان آمده است.

اما در میان این روش های درمانی کدام یک بهتر است؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا سریع ترین راه های درمان لکنت زبان در کودک را به شما معرفی کرده و به طور کامل در مورد آن ها توضیح دهیم.

انواع لکنت زبان در کودکان

پیش از توضیح در مورد راه های درمان سریع لکنت زبان در کودکان، لازم است تا با انواع لکنت زبان آشنا شوید. چرا که این عارضه نوع های گوناگونی دارد.

به طور کلی مشکل لکنت در 4 دسته بندی قرار می گیرد که عبارتند از:

  1. لکنت عصبی: مهم ترین دلیلی که سبب ایجاد لکنت زبان عصبی می شود، تغییر مسیر عصبی به صورت ناگهانی است. این نوع مشکل گفتاری محدودیت سنی و جسمی نداشته و می تواند هم برای بزرگسالان و هم کودکان پیش بیاید. در صورتی که لکنت زبان عصبی درمان نشود، سبب بروز سکته مغزی یا تومور مغزی خواهد شد.
  2. لکنت زبان روانی در کودکان: در صورتی افراد دچار مشکلات روحی و روانی شده یا در گذشته با چنین مشکلاتی رو برو شده باشند، با لکنت روانی دست و پنجه نرم می کنند. از رایج ترین دلایل لکنت روانی می توان به استرس پس از وقوع سانحه، افسردگی و استرس اشاره کرد.
  3. لکنت زبان کودکان در زمان رشد: می توان گفت که لکنت در رشد از رایج ترین مشکلات گفتاری در میان کودکان بوده که در زمان یادگیری مهارت گفتار، شروع می شود.
  4. لکنت زبان ناشی از مصرف برخی داروها: مصرف برخی دارو ها یا افزایش دوز آن ها نیز سبب ایجاد لکنت زبان در کودکان می شود.

چه راهی برای درمان سریع لکنت زبان کودکان بهتر است؟

این که چه راهی می تواند برای درمان لکنت زبان کودکان سریع تر باشد، مشخص نیست. چرا که نوع درمان برای هر یک از کودکان متفاوت بوده و مدت زمان درمان نیز برای آن ها یکسان نیست.

گفتار درمانی یکی از بهترین راه هاییست که والدین می توانند برای درمان هر چه سریع تر کودک خود انتخاب کنند. گفتار درمانی یک روش درمانی بوده که خود شامل چندین متد می شود. شخصی با عنوان گفتار درمانگر با تخصص و دانش خود نوع لکنت زبان و دلیل آن را تشخیص داده و از بهترین راه گفتار درمانی برای کودک استفاده می کند. در واقع در میان راه های مختلفی که برای بهبود این اختلال گفتاری ارائه شده است، تنها گفتار درمانی اثرگذار بوده است.

درمان لکنت زبان کودک در خانه

برای درمان لکنت زبان کودک در مدت زمان کوتاه بهتر است در کنار گفتار درمانی، والدین خود در درمان کودک نقش داشته باشند. چرا که آن ها بیشترین تاثیر را روی فرزند خود دارند. به منظور درمان سریع لکنت زبان کودکان در خانه بهتر است به موارد زیر توجه کنید:

  • تا حد امکان کودک را از فضاهایی که ممکن است مورد تمسخر قرار بگیرد، دور کنید.
  • زمانی که کودک شما در زمان صحبت کردن دچار لکنت می شود، به مشکل او واکنش نشان نداده و به چشمان او زل نزنید. به عبارت دیگر بهتر است نسبت به لکنت او بی تفاوت باشید.
  • شرایطی را فراهم کنید تا کودکان احساس امنیت بیشتری داشته باشند.
  • سعی کنید حداقل روزی یک ساعت با فرزند خود آواز بخوانید. این کار در درمان لکنت زبان بسیار موثر است.
  • از صحبت با کودک خود در مورد لکنت زبان او نترسید.
  • با دقت به حرف های کودک گوش بدهید.

مطالب مرتبط : گفتار درمانی بهترین روش درمان اختلال لکنت زبان

جمع بندی

برای درمان سریع لکنت زبان تنها گفتار درمانی و همکاری والدین در خانه می تواند بهترین راه ممکن باشد. لازم است تا شما برای درمان اصولی کودک خود به بهترین مرکز گفتار درمانی در تهران مراجعه کنید. کلینیک گفتار درمانی و کاردرمانی نسیم مردانی می تواند برای درمان لکنت فرزندتان به شما کمک کند.                                   

آخرین مقالات
اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی چیست؟ + درمان

اختلال زبان بیانی یکی از مشکلات گفتاری رایج در میان کودکان است. چنانچه کودک شما به این اختلال مبتلا شود، ممکن است در کارهایی همانند به‌ خاطر سپردن کلمات و یا گفتن جملات پیچیده دچار مشکلاتی شود. 1403/09/02 | 09:17
اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی

اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی

اختلال تکلم در اثر ضایعه مغزی از مشکل‌ ساز ترین بیماری ‌هایی بوده که می ‌تواند روی سلامت بدن و همچنین مهارت‌های گفتاری و زبانی تأثیر زیادی داشته باشد. 1403/09/02 | 09:07
انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

به طور کلی تارهای صوتی متشکل از بافت‌های عضلانی از جنس الاستیک هستند که در  کنار یکدیگر در بخش حنجره و بالای لوله تنفس نای قرار گرفته ‌اند. تار صوتی نیز نظیر سایر بافت‌ های بدن در معرض آسیب بوده و ممکن است دچار کشیدگی شوند. 1403/08/30 | 10:58
تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

ندول حنجره که معمولا به آن سرطان حنجره نیز گفته می شود، یکی از انواع سرطان حنجره بوده که به طور معمول که در بخش بالایی روده صوتی و یا حنجره پدیدار می ‌شود. 1403/08/25 | 01:56
چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

به طور کلی اختلالات گفتاری که شامل موارد متعددی هستند، هر یک دلیل مختص به خود را دارند. از این رو این سوال پیش می آید که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ 1403/08/19 | 12:23
درمان خانگی لکنت زبان

درمان خانگی لکنت زبان

به ‌طور کلی درمان خانگی لکنت زبان شامل موارد مختلفی است که هر یک می‌ توانند به ‌صورت مجزا در بهبود این مشکل گفتاری تأثیر داشته باشند 1403/08/15 | 12:50

ارسال نظر

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود