انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

به طور کلی تارهای صوتی متشکل از بافت‌های عضلانی از جنس الاستیک هستند که در  کنار یکدیگر در بخش حنجره و بالای لوله تنفس نای قرار گرفته ‌اند. تار صوتی نیز نظیر سایر بافت‌ های بدن در معرض آسیب بوده و ممکن است دچار کشیدگی شوند. همچنین این تارها در معرض عوامل نظیر تومور، ضربه و یا عفونت ممکن است قرار بگیرند. انواع اختلالات صوتی که ناشی از استفاده زیاد یا استفاده نامناسب  از تارهای صوتی است را می ‌توان پیشگیری کرد. همچنین اکثر اختلالات و تارهای صوتی نیز قابلیت برگشت پس ‌از درمان را دارند. پزشک متخصص می ‌تواند بهترین درمان را با توجه به نوع اختلالات صوتی، سن بیمار، سابقه پزشکی و همچنین میزان توانایی به بهبود این اختلالات کمک کند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا شما را با انواع اختلال‌ های تارهای صوتی و روش ‌های درمان آن ‌ها آشنا کنیم.

 بررسی انواع اختلالات تارهای صوتی

 زمانی‌ که سکوت می‌ کنیم طناب‌ های عصبی باز خواهند ماند و یک راه هوایی را ایجاد می ‌کنند که باعث تنفس می ‌شود. در زمان صحبت هوایی که از ریه‌ ها خارج می ‌شود، از طریق تار صوتی بسته شده و به بیرون انتقال پیدا می ‌کند و این کار سبب لرزش آن‌ ها خواهد شد. برای بلند صحبت کردن و به شکل سریع ‌تر باید میزان لرزش این تارها افزایش یا کاهش پیدا کند. تارهای صوتی کشیده شده معمولاً تا زمانی ‌که دچار مشکلات جدی نشوند، چندان مورد توجه قرار نخواهند گرفت. افرادی که از صدای خود بیشترین استفاده را دارند، بیشتر در معرض ابتلا به انواع اختلالات تارهای صوتی قرار خواهند گرفت. همچنین کسانی که در محیط‌ های پر سر و صدا برای برقراری ارتباط نیاز دارند تا بلند صحبت کنند نیز ممکن است به این اختلالات مبتلا شوند.

 اختلالات تارهای صوتی شامل موارد مختلفی بوده که از جمله آن‌ ها می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

ندول طناب صوتی

این ندول  ها درواقع نوعی اجسام کوچک که در حال رشد هستند و به‌ صورت پینه‌ ای و سخت و در اثر استفاده نادرست از تارهای صوتی ایجاد خواهند شد. درواقع ندول های طناب صوتی به شکل جفتی و همراه یک گره و در یک محل مشاهده می‌شوند.

مطالب مفید : تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

 پولیپ‌ های طناب صوتی

یکی دیگر از اختلالات تارهای صوتی پولیپ ‌های طناب صوتی بوده که تنها روی تارهای صوتی مشاهده می ‌شود. این اختلالات در اکثر اوقات به‌ دلیل عدم استفاده نا درست از تارهای صوتی یا قرارگیری طولانی‌ مدت در معرض عوامل تحریک ‌کننده همانند مواد شیمیایی یا دود سیگار ایجاد خواهند شد.

 زخم ‌های تماسی

زخم های تماسی نوعی اختلال کم ‌تر شایع می ‌باشد. در واقع زخم‌ های تماسی همان فرسایش و ایجاد زخم در تارهای صوتی هستند. این مشکل بیشتر در افرادی به وجود می ‌آید که به شکل مداوم با صدای بسیار بلند صحبت می ‌کند که از جمله آن‌ ها می‌توان به افراد سخنران اشاره کرد. همچنین زخم تماسی می ‌تواند ناشی از بیماری‌های نظیر ریفلاکس معده نیز باشد.

 تورم حنجره

از دیگر انواع اختلالات تارهای صوتی می ‌توان به تورم حنجره اشاره کرد. تارهای صوتی زمانی‌ که متورم می ‌شوند بیش‌ از حد دچار لرزش شده و باعث ایجاد تغییر چشمگیری در صدا خواهند شد. اگر التهاب تارهای صوتی شدت پیدا کند، در حالی‌ که فرد نتواند هیچ‌ گونه صدایی را از خود ایجاد کند، احتمال از دست دادن صدا وجود دارد. ازجمله مهم ‌ترین دلایل ایجاد تورم حنجره می ‌توان به آلرژی، عفونت های ویروسی، رفلاکس معده و همچنین عدم استفاده درست از تارهای صوتی اشاره کرد.

علت انواع اختلالات تارهای صوتی چیست؟

انواع اختلالات صورتی دلایل مختلفی دارند که رایج ترین آن ها عبارتند از:

  • استرس بیش‌ ازحد
  • ترشحات در حنجره و ریه
  • وجود عفونت‌ها در حلق و سیستم صوتی
  • استفاده بیش ‌ازحد از صدا
  • قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و تحریک ‌کننده
  • عدم تغذیه مناسب
  • استفاده از مواد سرد و گرم بیش ‌از حد
  • عوامل مختلف محیطی

مطالب مفید : دوره گفتار درمانی کودکان چقدر است ؟

بهترین درمان برای اختلالات تارهای صوتی چیست؟

 به ‌طور کلی روش‌ های درمانی بسیار زیادی برای درمان اختلالات صوتی وجود دارد که به‌ کارگیری هر یک از آن ‌ها باید تحت نظر پزشک باشد. اگر اختلالات تارهای صوتی و کوتاه ‌مدت باشد، تنها با استراحت دادن به صدا می ‌توان آن‌ها را رفع کرد. اما برای درمان کلی و مشکلات جدی در تارهای صوتی جراحی و پزشکی و روش‌های توان‌ بخشی نظیر گفتاردرمانی می‌ تواند تأثیرگذار باشد.

انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

 جمع ‌بندی

اختلالات تارهای صوتی شامل موارد مختلفی بوده که هر یک علائم مختص به خود را دارند. در این مطلب به چند مورد از متداول ‌ترین مشکلات تارهای صوتی اشاره کرده و درمورد علل هر یک توضیحاتی را بیان کردیم. مهم‌ترین عاملی که باعث جلوگیری از این اختلالات می ‌شود، استفاده درست از تارهای صوتی می‌ باشد. همچنین روش‌هایی نظیر گفتاردرمانی  می ‌تواند به بهبود این مشکلات کمک بسزایی کند.

نشانه ها :
آخرین مقالات
انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

به طور کلی تارهای صوتی متشکل از بافت‌های عضلانی از جنس الاستیک هستند که در  کنار یکدیگر در بخش حنجره و بالای لوله تنفس نای قرار گرفته ‌اند. تار صوتی نیز نظیر سایر بافت‌ های بدن در معرض آسیب بوده و ممکن است دچار کشیدگی شوند. 1403/08/30 | 10:58
تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

ندول حنجره که معمولا به آن سرطان حنجره نیز گفته می شود، یکی از انواع سرطان حنجره بوده که به طور معمول که در بخش بالایی روده صوتی و یا حنجره پدیدار می ‌شود. 1403/08/25 | 01:56
چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

به طور کلی اختلالات گفتاری که شامل موارد متعددی هستند، هر یک دلیل مختص به خود را دارند. از این رو این سوال پیش می آید که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ 1403/08/19 | 12:23
درمان خانگی لکنت زبان

درمان خانگی لکنت زبان

به ‌طور کلی درمان خانگی لکنت زبان شامل موارد مختلفی است که هر یک می‌ توانند به ‌صورت مجزا در بهبود این مشکل گفتاری تأثیر داشته باشند 1403/08/15 | 12:50
لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله

لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله

یکی از معضلات والدین در رابطه با رشد گفتاری فرزند خود، لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله است. 1403/08/06 | 11:51
تمرینات کاردرمانی سکته مغزی

تمرینات کاردرمانی سکته مغزی

به طور کلی سکته مغزی از جمله عارضه هایی است که مشکلات جسمی و عدم تعادل را برای افراد به همراه خواهد داشت. 1403/08/02 | 10:04

ارسال نظر

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود