به طور کلی اختلالات گفتاری که شامل موارد متعددی هستند، هر یک دلیل مختص به خود را دارند. از این رو این سوال پیش می آید که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ بیماری های زیادی در جهان وجود دارند که یکی از آسیب های ناشی از آن ها می تواند ایجاد مشکل در گفتار باشد که به شکل های مختلفی در افراد بروز می دهد. می توان گفت بیماری های زیادی سبب ایجاد مشکل در حرف زدن می شوند که ممکن است این مشکل به صورت موقت بوده و یا به درمان بیشتر و عمیق تری برای بهبود نیاز داشته باشد. برای این که آگاهی کاملی در مورد مشکلات گفتاری داشته و با بیماری هایی که مسبب این مشکل هستند آشنا شوید، پیشنهاد می شود ادامه مطلب را از دست ندهید.
اختلالات گفتاری هم در بزرگسالان و هم در کودکان به وفور مشاهده می شوند. بیماری های متعددی اعم از مشکلات مغزی، بیماری های مادرزادی، استرس، سکته مغزی و... باعث شده تا افراد در گفتار خود دچار مشکل شده و به روش های درمانی نظیر گفتار درمانی نیاز داشته باشند. لازم است بدانید که در میان بیماری های مختلفی که سبب اختلال گفتاری می شوند، بیشترین بیماری ها مربوط به سیستم عصبی هستند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
در پاسخ به این سوال که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ باید گفت که بیماری های متعددی سبب ایجاد چنین مشکلی می شوند. اما بیشتری بیماری های مرتبط با سیستم عصبی هستند که می توانند تا حد بسیار زیادی در تکلم و حرف زدن بیماران مشکل ایجاد کنند. در میان بیماری های مختلف، مهم ترین مریضی هایی که در اکثر اوقات مشکلات گفتاری را با خود به همراه دارند عبارتند از:
سکته مغزی از جمله عارضه های عصبی بوده و یکی از علل شایع اختلال در گفتار است. سکته مغزی با آسیب رساندن به مناطقی از مغز که مسئول تولید و درک زبان هستند، باعث مشکلاتی در بیان و درک کلمات می شود.
در پاسخ به این سوال که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ باید گفت پارکینسون نیز بیشترین تاثیر مخرب خود را روی تکلم و حرف زدن بیماران خواهد داشت. این بیماری با لرزش، سفتی عضلات و اختلال در حرکت همراه است و می تواند بر روی عضلات مورد استفاده برای صحبت کردن نیز تأثیر بگذارد.
ام اس نیز یکی از بیماری های عصبی است که می تواند سبب ایجاد اختلال گفتاری شود. این بیماری باعث تخریب پوشش محافظتی اعصاب می شود و می تواند بر روی توانایی فرد در کنترل عضلات مورد استفاده برای صحبت کردن تأثیر بگذارد.
آلزایمر نیز می تواند جواب این سوال که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ باشد این بیماری که بیشتر در کهولت سن رخ می دهد، با تخریب تدریجی سلول های مغز همراه است و می تواند بر روی توانایی فرد در یافتن کلمات، درک زبان و بیان افکار تأثیر بگذارد.
آفازی یک بیماری عصبی مغزی بوده و نوعی اختلال به حساب می آید. این اختلال به دلیل آسیب به نواحی زبان مغز ایجاد می شود و می تواند بر روی توانایی فرد در تولید و درک زبان تأثیر بگذارد.
در پاسخ به این سوال که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ باید گفت تومورهای مغزی می توانند با فشار بر روی نواحی زبان مغز، باعث اختلال در گفتار شوند.
عفونت هایی مانند مننژیت می توانند به مغز آسیب رسانده و باعث اختلال در گفتار شوند.
بیماری هایی مانند دیستروفی عضلانی می توانند بر روی عضلات مورد استفاده برای صحبت کردن تأثیر بگذارند.
در واقع این موارد تنها چند مورد از رایج ترین بیماری هایی بوده که می توانند بیشترین تاثیر را روی گفتار و قدرت تکلم افراد به جای بگذارند. اما کاردرمانی و گفتار درمانی می تواند در بهبود مشکلات گفتاری ناشی از بیماری ها بسیار موثر عمل کند.
در این مطلب به بررسی این که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ پرداختیم. بیماری های زیادی باعث شده تا گفتار افراد دچار مشکل شود که شامل موارد مختلفی بوده. از جمله می توان به پارکینسون، آفازی و بیماری های مغزی – عصبی اشاره کرد که در مورد آن ها توضیح دادیم.
طراحی سایت توسط دودکو