اتاق تاریک در کاردرمانی که به آن اتاق چند حسی یا سنسوری روم نیز گفته میشود، نوعی محیط است که با توجه به استانداردهای علمی به منظور تحریک حسی در فضایی کنترل شده طراحی میشود .اتاق تاریک تجربیات مختلفی را در فعالیت های روزمره برای افراد به ارمغان میآورد. همچنین باعث شده تا ما جایگاهی ویژه ای را در فرصتها و تجربیات چند حسی داشته باشیم. این اتاق به درمانگر کمک خواهد کرد تا بتواند محرک حسی مناسبی را به صورت سازمان یافته به منظور بهبود حس ها در افراد ارائه دهد. سنسوری روم یک طراحی خاص دارد و شامل طیف گستردهای از محرکها برای رشد و درگیر کردن حواس بیماران می شود.
از جمله مواردی که در اتاق تاریک وجود دارد میتوان به نورها، رنگها، صداهای مختلف، اشیای نرم و بوهای مختلف اشاره کرد که این امکان را برای افراد مهیا کرده تا بدون هیچ گونه خطری تعامل و کاوش بیشتری داشته باشند. این اتاق ها برای افراد مبتلا به عدم یادگیری، ناتوانی رشدی و داشتن اختلالات حسی کمک بسزایی میکند. این روش درمانی به بیماران کمک کرده تا بتوانند ارتباط قوی تری با دنیای اطراف خود داشته باشند. تمامی این موارد در یک محیط امن انجام شده که باعث می شود تا اعتماد به نفس و توانایی بیمار نیز تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا کند.
اتاق تاریک کاردرمانی همان طورکه از اسم آن مشخص است، محیط تاریکی بوده که در آن تجهیزات متعددی وجود دارد. این وسایل میتواند با توجه به نیاز و مشکلات بیماران متفاوت باشد. در برخی از کودکان که دارای اختلال عدم توجه هستند، استفاده از اتاق تاریک در کاردرمانی میتواند بسیار مؤثر باشد. درست برعکس کاردرمانی و گفتاردرمانی در منزل در اتاق سنسوری روم هیچ نوع محرک مزاحمی وجود ندارد. به همین خاطر نیز کلیه توجه افراد به کاردرمانی خواهد بود. درنهایت اتاق تاریک میتواند روی بهبود شرایط کودکان و حتی بزرگسالان تأثیر ویژهای داشته باشد. در برخی از موارد نیز سنسوری روم میتواند دارای محرکهای حسی بوده و حس بیماران را تحریک کند. این باعث شد تا مشکلات حسی و اختلال عدم توجه در کودکان تا حد بسیار زیادی درمان شود.
اتاق تاریک در کاردرمانی می تواند کاربرد های وسیعی برای حل اختلالات مختلف داشته باشد. از جمله کاربردهای اتاق چند حسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
علاوهبر اینها اتاق تاریک در کاردرمانی میتواند به آرام شدن افراد به ویژه کودکان نیز کمک بسزایی کند. تمام موارد باعث شده تا این اتاق در کاردرمانی بسیار مهم باشد.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که اتاق تاریک در کاردرمانی برای چه مشکلاتی مناسب است؟ ازجمله اختلالاتی که میتوان با با سنسوری روم آنها را درمان کرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اوتیسم یکی از بیماریهای اختلال رشدی - عصبی بوده که موجب نقص در برقراری ارتباط، گفتار و حتی حس افراد میشود. سنسوری روم برای این دسته از افرادی که دچار اوتیسم هستند، فواید بسیاری دارد. حذف محرکهای اضافی و بهبود توجه کودک بر رشد مهارت های حسی کمک خواهد کرد.
این روزها اختلال بیش فعالی در بسیاری از کودکان وجود دارد. در اتاق تاریک برای کودکان بیش فعال به علت ایجاد تحریکات برای آرام کردن آنها است. البته که در اتاق تاریک محرکهای اضافی حذف شده و میتواند روی بهبود وضعیت کودکان بیش فعال تأثیر بسزایی داشته باشد.
اختلال یادگیری نیز یکی از اختلالات شایع در کودکان است. این اختلال میتواند به علت وجود مشکل در پردازش های حسی کودک وجود داشته باشد. اتاق تاریک یا همان سنسوری روم در بهبود اختلال یادگیری نیز تأثیر بسزایی دارد.
میتوان گفت که اتاق تاریک کاردرمانی یکی از خدمات ویژهای است که در کاردرمانی ارائه میشود. برای این که بتوانید نهایت تأثیر را از این روش درمانی بگیرید، لازم است تا بهترین مرکز اتاق تاریک در شرق تهران را پیدا کنید. کلینیک نسیم با داشتن چندین سال سابقه در حوزه توان بخشی محیط مناسبی را برای این روش درمانی در نظر گرفته است. اگر در شرق تهران ساکن هستید و به دنبال بهترین مرکز کاردرمانی اتاق تاریک میگردید، میتوانید همین حالا با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
در این مطلب در خصوص سنسوری روم در کاردرمانی توضیحاتی را بیان کردیم. اتاق تاریک در کار درمانی یکی از روشهای بسیار مؤثر بود که میتواند برای مشکلاتی نظیر اوتیسم، بیش فعالی و اختلال یادگیری در کودکان و بزرگسالان تأثیر داشته باشد.
طراحی سایت توسط دودکو