کاردرمانی ذهنی چیست؟

کاردرمانی ذهنی چیست؟

کاردرمانی ذهنی یکی از خدمات درمانی بسیار مهم بوده که به شکل گسترده ای ارائه می شود. شاید بسیاری از مردم کاردرمانی را تنها برای مشکلات ذهنی مناسب ببینند اما باید بدانید که این روش درمانی برای طیف گسترده ای از اختلالات ذهنی نیز کاربردی بوده و می تواند به شکل موثری عمل کند. می توان گفت که کاردرمانی ذهنی یکی از زیر مجموعه های توانبخشی بوده که برای کودکان و بزرگسالان قابل استفاده است. بسیار از مشکلات رایج در کودکان و بزرگسالان همانند سندروم داون، اوتیسم، اختلالات  حسی حرکتی و.... با کار درمانی بهبود پیدا می کنند. در ادامه این مطلب از سایت کلینیک نسیم با ما همراه باشید تا در مورد این خدمات درمانی توضیحات کاملی را بیان کنیم.

به طور کلی کار درمانی ذهنی یکی از زیر مجموعه های کاردرمانی بوده که به تقویت مهارت ذهنی کمک بسزایی می کند. افرادی که دچار اختلالات ذهنی بوده و با چالش های مختلفی رو به رو هستند، می توانند مشکلات و محدودیت های پیش روی خود را حل کرده و به کیفیت بهتری در زندگی دست یابند. این روش درمانی شامل تمرین ها و تکنیک هایی است که با توجه به میزان توانایی بیماران استفاده می شود.

اهمیت کار درمانی ذهنی

عدم آگاهی کافی نسبت به کاردرمانی ذهنی باعث شده تا برخی افراد این روش درمانی را تنها مختص به رفتارهای تهاجمی و غیر عادی بدانند. اما این تصور کاملا اشتباه است. کار درمانی از نوع ذهنی برای بخش عمده ای از مشکلات ذهنی و روانی مناسب بوده و می تواند به شکل فوق العاده ای عمل کند. در حقیقت کار درمانگر می تواند با بررسی شرایط بیماران ذهنی و به کار گیری جدیدترین متد های درمانی، توانایی ذهن و مغز را به حداکثر خود رسانده و در نهایت سبب افزایش کیفیت بیماران شود. تعدادی از افرادی که به کار درمانی ذهنی نیاز دارند، جسم سالمی داشته و تعداد دیگری نیز ممکن است دچار ناتوانی های جسمی نیز باشند. در چنین شرایطی کار درمانی جسمی در کنار کار درمانی ذهنی می تواند در بهبود زندگی این افراد نقش مهمی را ایفا کند.

همانطور که در ابتدای مطلب به این موضوع اشاره کردیم، کار درمانی برای ذهن محدودیت سنی نداشته و می تواند به شیوه های مختلفی هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان مناسب باشد. مشکلات ذهنی دلایل متعددی دارند. از این رو کار درمانی برای هر یک از آن ها نیز به شیوه متفاوتی انجام می شود تا بیشترین اثربخشی را داشته باشد.

بررسی اهداف کاردرمانی ذهنی

به بیان ساده می توان گفت که مهم ترین هدف کار درمانی کمک به بیماران در جهت مقابله  و حل مشکلاتی است که از نظر روحی و روانی با آن روبرو هستند. در کار درمانی ذهنی، کاردرمانگر زمینه اصلی مشکلات ذهنی را پیدا می کند. سپس برنامه توانبخشی ذهنی مناسبی را تدوین و تنظیم کرده و در تعداد جلسات مشخصی آن را اجرا می کند. با وجود این که کاردرمانی ذهنی و کار درمانی جسمی تا حد زیادی به یکدیگر شبیه هستند، اما این دو روش درمانی تفاوت های بسیار زیادی با یک دیگر دارند. باید بگوییم که کار درمانی ذهنی نیاز به زمان بیشتری نسبت به کاردرمانی جسمی دارد. این روش درمانی اهداف متعددی دارد که عبارتند از:

  • ارزیابی شناختی
  • استراتژی حسی
  • درمان به صورت اتحادی
  • مشارکت در کارهای روزمره
  • تقویت مهارت های عاطفی – اجتماعی

کاردرمانی ذهنی برای چه افرادی مناسب است؟

کاردرمانی ذهنی می تواند برای طیف وسیعی از مشکلات ذهنی مناسب باشد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کسانی که دچار اختلالات رشدی همانند اوتیسم هستند.
  • افراد مبتلا به فلج مغزی
  • افراد دچار به اختلال یادگیری
  • بیماران مبتلا به سکته مغزی
  • کودکانی که به بیماری های ژنتیکی همانند سندروم داون مبتلا هستند.
  • مشکلات کم توجهی
  • افراد مبتلا به اختلالات مخچه
  • افراد مبتلا به افسردگی و یا استرس
  • بیماران مبتلا به فوبیا
  • بیماران مبتلا به شیزوفرنی

کاردرمانی در منزل و هم در کلینیک برای بیماران ذهنی قابل ارائه است. انتخاب این خدمات درمانی در کلینیک و منزل نیز کاملا به شرایط و ترجیح بیماران بستگی دارد.

جمع بندی

در این مطلب به طور کامل در مورد این که کاردرمانی ذهنی چگونه است؟ توضیح دادیم. کار درمانی ذهنی برای بسیاری از مشکلات ذهنی و رفتاری مناسب بوده و می تواند به شکل موثری عمل کند. اما لازم است تا برای اثربخشی حتما به بهترین کلینیک کاردرمانی در شرق تهران مراجعه کنید.

نشانه ها : کاردرمانی ذهنی
آخرین مقالات
انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

انواع اختلالات تارهای صوتی چیست + درمان

به طور کلی تارهای صوتی متشکل از بافت‌های عضلانی از جنس الاستیک هستند که در  کنار یکدیگر در بخش حنجره و بالای لوله تنفس نای قرار گرفته ‌اند. تار صوتی نیز نظیر سایر بافت‌ های بدن در معرض آسیب بوده و ممکن است دچار کشیدگی شوند. 1403/08/30 | 10:58
تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

تمرینات گفتار درمانی برای ندول‌ حنجره

ندول حنجره که معمولا به آن سرطان حنجره نیز گفته می شود، یکی از انواع سرطان حنجره بوده که به طور معمول که در بخش بالایی روده صوتی و یا حنجره پدیدار می ‌شود. 1403/08/25 | 01:56
چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟

به طور کلی اختلالات گفتاری که شامل موارد متعددی هستند، هر یک دلیل مختص به خود را دارند. از این رو این سوال پیش می آید که چه بیماری هایی باعث اختلال در گفتار می شوند؟ 1403/08/19 | 12:23
درمان خانگی لکنت زبان

درمان خانگی لکنت زبان

به ‌طور کلی درمان خانگی لکنت زبان شامل موارد مختلفی است که هر یک می‌ توانند به ‌صورت مجزا در بهبود این مشکل گفتاری تأثیر داشته باشند 1403/08/15 | 12:50
لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله

لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله

یکی از معضلات والدین در رابطه با رشد گفتاری فرزند خود، لکنت زبان ناگهانی در کودک 3 و 4 ساله است. 1403/08/06 | 11:51
تمرینات کاردرمانی سکته مغزی

تمرینات کاردرمانی سکته مغزی

به طور کلی سکته مغزی از جمله عارضه هایی است که مشکلات جسمی و عدم تعادل را برای افراد به همراه خواهد داشت. 1403/08/02 | 10:04

ارسال نظر

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود