رفتار درمانی برای چه کسانی مناسب است؟ رفتار درمانی به عنوان یکی از روش های درمانی می تواند برای طیف گسترده ای از اختلالات روانی مناسب باشد. این روش درمانی رفتارهای مخرب و ناسالم افراد را شناسایی کرده و با روش هایی آن ها را تغییر و بهبود می دهد. در واقع مهم ترین باور در این نوع متد درمانی این است که کلیه رفتارهای انسان به صورت آموخته شده بوده به همین خاطر میتوان رفتارهای ناسالم را تغییر و با رفتارهای درست جایگزین کرد. از این رو گفته میشود که عمدتاً این روش درمانی برای مشکلات فعلی و همچنین ایجاد تغییر در آن ها صورت می گیرد. می توان گفت که رفتار درمانی روی تغییر مستقیم رفتارها بدون توجه به این که آنها چه ریشهای دارند، تمرکز دارد. متخصصانی که به آن ها رفتار درمانگر گفته می شود، با استفاده از روش های متعددی سعی دارند تا در رفتارهای کودکان و حتی بزرگسالان تغییراتی را ایجاد کنند. در ادامه مطلب از سایت نسیم با ما همراه باشید تا به طور کامل در مورد این که رفتار درمانی برای چه بیماریهایی مناسب است توضیحاتی را بیان کنیم.
چه افرادی می توانند از رفتار درمانی استفاده کنند؟
برای پاسخ به این که رفتار درمانی برای چه کسانی مناسب است؟ باید گفت همان طورکه در ابتدای مطلب نیز گفته شد، رفتار درمانی برای طیف گسترده ای از اختلالات روانی مناسب است. بیشتر افرادی که برای بهبود خود رفتار درمانی را انتخاب می کنند، دارای مشکلات روانی و روحی مختلفی هستند. به طور کلی این روش درمانی می تواند به بهبود اختلالات زیر کمک کند:
- افسردگی اضطراب
- مشکل اختلال هراس
- عصبانیت و خشم
- اختلال در خوردن
- اختلال دوقطبی
- بیش فعالی
- اختلال هراس اجتماعی
- اختلال وسواس فکری
- خود آزاری
- سابقه مصرف مواد مخدر
علاوه بر تمامی این موارد، رفتاردرمانی به کاهش و بهبود اختلالات روانی و همچنین مشکل رفتاری در کودکان و حتی بزرگسالان مفید بوده و می تواند مؤثر باشد. لازم به ذکر است که این نوع روش درمانی که زیرمجموعهای از توانبخشی به شمار می رود، متشکل از روش ها و متد های مختلفی بوده که با توجه به نیاز بیماران توسط رفتار درمانگر مورد استفاده قرار می گیرد.
آیا رفتار درمانی برای مشکلات روانی مناسب است؟
در پاسخ به این سوال رفتار درمانی برای چه کسانی مناسب است؟ بایستی بگوییم که با توجه به تحقیقات موجود مشخص شده که رفتار درمانی روی تعداد زیادی از بیماری ها و اختلالات روانی تأثیر بسیار زیادی داشته است. در واقع رویکرد رفتار درمانی باعث بهبود اختلالات روانی می شود. در حال حاضر بیشاز 75 درصد کسانی که از این نوع روش درمانی استفاده کرده اند، از مزایا متعدد آن بهره مند شده و رو به بهبود هستند.
با توجه به پژوهش های انجام شده رفتار درمانی می تواند در اختلالات روانی زیر تأثیر بیشتری داشته باشد:
- اختلال اضطرابی
- استرس و سندرم انطباق عمومی
- پرخوری عصبی
- مشکل کنترل خشم
- اختلالات روان تنی
- سوء مصرف مواد مخدر
علاوهبر این موارد، پژوهشات مشخص می کند که بازی درمانی نیز می تواند به اختلالات روانی کودکان 3 الی 12 سال کمک کند. با این وجود استفاده از تکنیک های بازی درمانی برای هر سنی به شکلی روز افزون درحال افزایش بوده و تا به امروز نیز نتایج مثبتی داشته است. این روش نیز همانند گفتار درمانی جزء زیر مجموعه توانبخشی بوده و برای طیف گسترده ای از بیماری ها قابل استفاده می باشد.
رفتار درمانی برای چه کودکانی مناسب است؟
همان طورکه در بخش قبلی به این موضوع اشاره کردیم، رفتار درمانی هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان قابل استفاده است. در پاسخ به این سوال که رفتار درمانی برای چه کسانی مناسب است؟ بایستی بگوییم رفتار درمانی هم به کودک و هم به والدین او یاد میدهد که چگونه رفتار های مثبت را جایگزین رفتارهای ناسالم و مخرب کنند. ازسوی دیگر رفتارهای ناخواسته و مشکل ساز را نیز می توان توسط رفتاردرمانی در کودکان حل کرد. از جمله رایج ترین روشهای آموزشی می توان به مدیریت رفتار اشاره کرد.
رفتار درمانگر به والدین کمک کرده تا مهارت و مدیریت رفتار در فرزند خود را فرا گرفته و سبب بهبود آن شوند. در حقیقت رفتار درمانی جهت بهبود اختلال نقص توجه یا بیش فعالی نیز می تواند به شکل مؤثری عمل کند. به کمک این روش درمانی می توان رفتار های کودک را کنترل کرده و حتی عزت نفس او را افزایش داد. علاوهبر این، اگر این روش درمانی به همراه همکاری والدین باشد، تأثیر بیشتری را روی کودک خواهد گذاشت.
جمعبندی
در این مطلب به بررسی این که رفتار درمانی برای چه کسانی مناسب است؟ پرداختیم. به طور کلی میتوان گفت که این روش درمانی برای کلیه اختلالات روانی مناسب بوده که از جمله آن ها می توان به افسردگی، اضطراب، بیش فعالی، اختلال هراس، خود آزاری، مصرف مواد مخدر و… اشاره کرد. شما می توانید جهت دریافت این خدمات و سایر خدمات توان بخشی همانند گفتاردرمانی و کار درمانی در شرق تهران به کلینیک نسیم مراجعه کنید.
بدون دیدگاه